Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU-İHH ARAMA KURTARMA, AFAD’A AKREDİTE OLDU

BOLU-İHH ARAMA KURTARMA, AFAD’A AKREDİTE OLDU
Bolu İHH arama-kurtarma ekibi, kısa sürede gerekli eğitim ve hazırlıkları tamamlayarak Bolu AFAD’a akreditasyon başvurusunda bulundu. Bolu İHH ekibi, Türkiye genelinde yerel olarak akreditasyon başvurusunda bulunan 23. ekip oldu.


Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu İHH Arama-Kurtarma ekibi, afet durumlarında gönüllü ve personel kapasitesi ile Arama Kurtarma ve diğer çalışmalara katkı sağlayabilmek için Bolu AFAD’a akreditasyon başvurusunda bulundu. Başvuru dosyası Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı tarafından Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cengiz Çavuş’a teslim edildi.

Bolu-İHH Arama Kurtarma Başkanı Mehmet Akyüz tarafından akreditasyon başvurusunun amacının, Bolu’nun afetlere hazırlık konusunda yerel kapasitesini AFAD ile birlikte artırmak olduğu belirtilirken, Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cengiz Çavuş, “Türkiye'de yerel düzeyde bu alanda Bolu İHH’nın ilk sıralarda yer alması bizler için onur vesilesi oldu” şeklinde konuştu.

“TEMEL AMACIMIZ AFETLERE HAZIRLIK KONUSUNDA YEREL KAPASİTEYİ ARTIRMAK”

Bolu-İHH Arama Kurtarma başkanı Mehmet Akyüz yaptığı açıklamada, “Bolu İHH arama kurtarma ekibimiz arama-kurtarma çalışmalarında Türkiye genelinde yerel olarak akreditasyon başvurusunda bulunan 23. ekip oldu.  Bolu’nun afetlere hazırlık konusunda yerel kapasitesini AFAD ile birlikte artırmak temel amacımız. Gönüllülerimize bu konuya verdikleri önem ve AFAD’a bizleri sağladığı destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.        

“BİZLER İÇİN ONUR VESİLESİ OLDU”

Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cengiz Çavuş, AFAD olarak sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ve Acil Yardım alanında kuruma yaptıkları akreditasyon başvurularını çok önemsediklerini belirterek “Bolu İHH arama kurtarma ekibinin çok kısa bir sürede gerekli eğitim ve hazırlıkları tamamlayarak başvuru yapması bizleri çok mutlu etti. Türkiye'de yerel düzeyde bu alanda Bolu İHH’nın ilk sıralarda yer alması ayrıca bizler için onur vesilesi oldu” dedi.

Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı günün anısına Cengiz Çavuş’a Mescid-i Aksa maketi hediye ederken İl Müdürü Çavuş da İHH Gönüllülerine afet acil yardım çantası hediye etti.

Etiketler: bolu haberler