Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU İHH 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

BOLU İHH 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneğinin 3. olağan genel kurulu Bolu Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen genel kurulda İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı yeniden başkanlığa seçildi.

Genel kurul toplantısına; İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Başer, İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı, kurum müdürleri, Siyasi parti temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Program İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Kuran Tilaveti okundu ve dua edildi.

Genel kurulda ilk olarak İHH bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı konuşma yaptı.

“BİZİM DERDİMİZ, SADECE İNSANI YAŞATMAK”

Sarımsakcı, mazlumun, mağdurun ve muhtacın olduğu her yerde olduklarını belirterek; “Vakfımız, değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılması amacıyla, yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için mücadele etmektedir. Biz İHH olarak, savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü ülkelerdeyiz. Biz İHH olarak, afet bölgelerindeyiz. Biz İHH olarak, mazlumun, mağdurun ve muhtacın olduğu her yerdeyiz! Bosna’dayız, Çeçenistan’dayız, Gazze’deyiz! Biz, karanlığa terk edilmiş gözlere “ışık olmak” ve kuraklığa terk edilmiş dudaklara “bir damla su” olabilmek için Afrika’dayız! Biz, açık hava hapishanesine çevrilen Halep’e Yol Açmak için Suriye’deyiz! Biz, zulüm altında inleyen, Ümmetin Unutulan Coğrafyasını hatırlatmak için Doğu Türkistan'dayız! Biz, zindandaki mazlumlara Güneş Olmak için yola çıkan Vicdan Hareketiyiz! Biz, Gazze nefes alsın diye son nefesini veren Furkan Doğan’ın ta kendisiyiz! Biz, yetimi bizi Cennet’e götürecek emanet olarak görürüz ve

“Yetim Gülerse Dünya Güler” inancıyla durmadan çalışırız. Biz İHH’ yız. Derdimiz sadece Allah rızası için hizmet etmek. Biz İHH’ yız. Derdimiz dil, din, ırk, nesep ayrımı yapmadan yardım etmek. Biz İHH’ yız. Derdimiz hayır işlerinde öncü olmak. Biz İHH’ yız. Derdimiz markayı ya da ismi değil; hizmeti öne çıkarmak. Biz İHH’ yız. Derdimiz sömürünün olmadığı adil bir dünyanın yeniden inşasına katkıda bulunmak. Biz İHH’ yız. Aslında bizim derdimiz, sadece insanı yaşatmak” ifadelerini kullandı.

İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı’nın ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Başer “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Her şeye rağmen, dünyada en çok yardım yapan ülke konumundayız" dedi.

“MAZLUMLARINA EL UZATABİLİYORSAK HER ŞEY İÇİN UMUT VARDIR”

Bolu'nun İHH tarafından başlatılan “Yetim Kardeş” Projesinde yaptığı yardımlar sayesinde Türkiye'nin ikinci ili olduğunu kaydeden Başer; “Ailesini kaybetmiş, elini, başını sıcak bir babanın omuzuna koyamayan çocuklara el uzatan ve yeryüzünün hangi coğrafyasında olursa olsun ailesini, babasını kaybettikten sonra sığınacak sıcak bir yuva bulamayan çocuklarımıza sıcak bir yuva olan yüreğini açan Bolulu insanlara da teşekkür ediyorum. Biz şuna inanıyoruz. Eğer biz bu coğrafyadan yeryüzünün bütün coğrafyalarına bütün topraklarına, mazlumlarına el uzatabiliyorsak her şey için umut vardır” dedi.

“DÜNYADA EN ÇOK YARDIM YAPAN ÜLKE KONUMUNDAYIZ”

Başer, hem Türkiye'nin hem de dünyanın çok zor bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Her şeye rağmen, dünyada en çok yardım yapan ülke konumundayız. Bu konumdan dolayı hem ülkemize hem bu hayrın ve paylaşımın her bir parçasına ayrı ayrı teşekkür etmek üzerimizdeki sorumluluklardan bir tanesidir. Ülkemizin sivil toplum örgütleri, yeryüzünün hangi coğrafyasında, hangi kıtasında bir mazlumun gözünden yaş aksa elindeki mendili ile koşup o acıyı silmeye, o acıyı gidermeye gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

İHH'nın yetim çalışması ile yeryüzünde kardeşliği inşa ettiğine de vurgu yapan Başer, Burkina Faso'da karşılaştığı Hristiyan bir annenin yetim projesi ile Müslüman olan kızı ile arasında geçen konuşmaları anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından Bolu İHH'nin olağan kurulu gerçekleşti.

Genel kurula tek liste ile giren mevcut başkan Fethi Sarımsakcı yeniden Bolu İHH Başkanı olarak seçildi.