Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu günde kaç kitap okuyor?

Bolu günde kaç kitap okuyor?
Bolu İl Kütüphane Müdürü Cemil Şahiner, kütüphanede 2020 yılı verilerine göre 78 Bin 888 kitap olduğunu belirterek, üye sayısının 22 Bin 801 , ödünç verilen kitap sayısının 44 Bin 332 ve Bolu'da günlük ödünç verilen kitap sayısının 200 adet olduğunu söyledi.


Haber: S.Sevgül Kaba

Bolu İl Kütüphane Müdürü Cemil Şahiner " 2020 yılı sonu itibariyle üye sayısının   25 Bin kişi olmasını hedeflemiştik.  Pandemi döneminde okulların kapalı olması özellikle üniversitelerin kapalı olması bizi olumsuz anlamda çok etkiledi. Bu yüzden beklentimizin altında kaldık ama yine de bu dönemde  artılar koyduk ve  üye sayımız yine de arttı" dedi. Cemil Şahiner, kütüphanede çok geniş bir okuyucu kitlesine sahip olduklarını söyleyerek emekliden tutun daha okula başlamamış üyelerinin olduğunu ve çocukların kitap okumaya çok ilgili olduklarını söyledi. 

"Okuyucumuzun taleplerine önem veriyoruz"

Kütüphane Müdürü Cemil Şahiner " Okuyucularımız taleplerini , Facebook ve internet sitemizden bize iletebilirler. Aynı zamanda kendi not ettikleri  notlar halinde de bize iletebilme şansları var biz bunları kesinlikle değerlendiriyoruz" dedi.

"Bir Evde Herkesin Kitabı Olmalı"

Şahiner, evde anne baba eline bir kitap alıp okuyormuş gibi yapsa çocuğun bir müddet sonra okuduğuna şahit olacaklar diyerek " Anne ya da baba en çok izlenen dizinin karşısında eline kitabı alıp kitap okumak istiyorum dese ve kitabı  çocuğa gösterse bir müddet sonra çocuğunun kitapları karıştırdığını görecektir. Biz bunu okullarda deneyerek gördük. Bir  öğretmenimiz  elinde bir kitap ile  sınıfa girip çocuklara "Ben bu kitabı kütüphaneden aldım bir haftadır elimde gezdiriyorum,  bir satır daha okuyamadım" dedi.  Bir hafta sona ise öğretmen çocuklara "Kütüphaneden başka bir kitap aldım ,bu galiba iyi birkaç sayfa okudum baya iyi gidiyor " dedi.  Aynı öğretmen bir sonra ki haftaya ise o kitabı okudum harika" dedi. Ve sonuç olarak  2 ay içerisinde  gördük ki kütüphaneye üye olan çocukların sayısında artış oldu" ifadelerini kullandı.