Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU CEZAEVLERİNDE YENİ DÖNEM!

BOLU CEZAEVLERİNDE YENİ DÖNEM!
Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu’da bulunan Ceza İnfaz Kurumlarında yeni döneme girildiğini duyurdu. Bektaş, cezaevinde bulunan mahkumların aileleri ile görüntülü konuşabildiğini ve bunun belli sınırlar içerisinde olduğunu kaydetti.

HABER: ASLI AKIŞ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi ile artık hükümlülerin eş, çocuk, aile ve yakınlarıyla görüntülü görüşebileceklerini, elektronik sayım yapılacağını, elektronik ortamda sağlık hizmetlerine erişileceğini, dilekçe hakkının kullanılacağını bildirmişti. O uygulama hızla yaygınlaştırıldı.  Bu kapsamda Bolu’da ki Ceza İnfaz Kurumlarında ıslah edilmek üzere mahkum bırakılan vatandaşlar artık aileleri ile görüntülü konuşabilecek.

Cezaevlerinde ve Bolu’da yaşanan adli olaylar hakkında bilgilendirme yapan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, konuya ilişkin bilgiler verdi. Ceza İnfaz Kurumlarında, hükümlülerin artık aileleri ile görüntülü konuşma yapabileceklerini duyurdu ancak bunun belirli sınırlar içerisinde olacağını belirtti. Türk Telekom’un altyapısı ile yaklaşık 10 günden beri görüntülü konuşma yapıldığını belirten Bektaş, her koğuşta görüntülü konuşma aparatı olduğunu belirtti.

“HER KOĞUŞTA BİR GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA APARATI VAR”

Bolu Cumhuriyet Başsavcı Ahmet Bektaş; “Yeni bir yönteme geçildi. Tutuklu ve Hükümlülere, Ceza İnfaz Kurumundan görüntülü aileleriyle görüşme imkanı sağlandı. Türk Telekom’un altyapısıyla şuan da bizim infaz kurumlarımız da bu sisteme geçti. yaklaşık on gündür de faal olarak kullanmaya başladık. Her koğuşta bir görüntülü konuşma aparatı var. Sistem üzerinden yine belge alıp verme gibi imkanları var ama belli kurallar çerçevesinde tabi” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Etiketler: bolu haberler