Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BERBERLER VE KUAFÖRLER ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINDAN VALİ ÜMİT’E ZİYARET

BOLU BERBERLER VE KUAFÖRLER ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASINDAN VALİ ÜMİT’E ZİYARET
Bolu Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası yetkilileri Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Vali Ahmet Ümit tarafından Oda Başkanına Pandemiyle mücadelede kuaför, berber ve güzellik salonları vb. işletmelerin uymaları gereken kuralların yazılı olduğu tablo verildi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler doğrultusunda bir süredir kapalı olan kuaför, berber ve güzellik salonlarının normalleşme planı kapsamında tekrar hizmete açılması sonrasında Bolu Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası yetkilileriyle bir araya geldi.

Bolu Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odasının Vali Ahmet Ümit’i ziyaretinde Oda Başkanı Nezahat Gökçeoğlu, Oda Başkan Vekili Murat Mutalay, Oda Genel Sekreteri Nagihan Temel katılırken İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Deligöz de hazır bulundu.

“EN ÇOK DİKKAT ETMESİ GEREKEN MESLEK GURUBU BERBERLER”

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin önemine değinen Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Malumunuz Çin’de çıkan, hızla dünyayı saran ve ülkemizi de etkisi altına alan bir illetle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Bakanlıklarımız ve Valiliklerimiz konuyla ilgili olarak bir dizi tedbirler aldık, almaya da devam ediyoruz. Bu tedbirleri uyguluyoruz ve uygulamaya da devam ediyoruz. Alınan tedbirler kapsamında bulaşı yayılımını engellemek amacıyla zorunlu olarak restorantlar, kahvehaneler, eğlence yerleri gibi birçok küçük çaplı iş yerlerinin yanı sıra Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonları vb. işletmeler de kapatılmıştı. Şimdi ise normalleşme hareketleri çerçevesinde berberler açıldı. Ama tehlike sürüyor. Pandemiyle mücadelenin en temel 3 şartı; maske kullanmak, sosyal mesafe kuralına uymak ve hijyen. Bu şartlar virüsle mücadelenin olmazsa olmaz şartlarıdır. Müşterilerle yakın teması olduğu için virüsün vatandaşlarımıza bulaşabileceği en tehlikeli yerlerden birisi de berberlerdir.  Bunun için en çok dikkat etmesi gereken meslek gruplarının başında berberler geliyor.” dedi.

Bazı işletmelerin normalleşme kapsamında faaliyete başladığını belirten Vali Ümit konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Geçen haftanın başından itibaren başlayan normalleşme sürecinde berberler, kuaförler ve güzellik salonları yayınlanan genelgede belirtilen tedbirlerin alınması şartıyla tekrar açıldı. Yayınlanan genelge uzun olduğu için sizlerin ve müşterilerinizin rahatça anlayabileceği, akılda kalacağı şekilde madde madde özetleyerek bir tablo haline getirerek sizlere sunmak istedik.

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞINIZA OLAN İNANCIM TAMDIR”

Sizlerden istirhamımız, Bolu Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak virüs bulaşı tedbirlerinin ehemmiyetini tüm üyelerinize anlatmanız ve hazırladığımız tabloyu kendilerine iletmenizdir. Berber arkadaşlarımız da bu tabloyu kendileri okuyup, anlayıp, dükkânlarında bütün vatandaşlarımızın görebileceği yere asmalarıdır. Ayrıca her hangi bir olumsuzluğa karşı berber arkadaşlarımızdan hizmet verdikleri bütün müşterilerinin bilgilerini gizlilik kaydıyla kayıt altında tutmalarıdır. Sizlerin, İçişleri Bakanlığımızın Genelgesi’ne uygun koşullarda hizmet vererek vatandaşlarımızın pandemiden korunması için üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yapacağınıza ve tedbiri elden bırakmayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Vali Ahmet Ümit tarafından, ilimizde faaliyet gösteren kuaför, berber ve güzellik salonlarına iletilmek ve işyerlerinde müşterilerine sunulmak üzere Oda Başkanına “Pandemiyle Mücadelede Kuaför, Berber Ve Güzellik Salonları vb. İşletmelerin Uymaları Gereken Kurallar”ın yazıldığı bir tablo verildi. Aynı zamanda ilimizdeki tüm berber ve kuaförlere ulaştırılmak üzere birer adet (toplamda 360 adet) afiş Oda Başkanına teslim edildi.