Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİNİN BORCU...

BOLU BELEDİYESİNİN BORCU...
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Grand Köroğlu Otel’de düzenlediği iftarda basın mensupları ile bir araya geldi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Grand Köroğlu Otel’de düzenlediği iftarda basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Özcan İftar sonrasında basının sorularını yanıtladı.

Özcan, siz sormadan söylemek istiyorum. Belediyenin borcunu açıklamadınız diye sıkça sordunuz. Bunu açıklamamamızın tek sebebi bugüne kadar açıklanabilir olmaması. İlk geldiğimde Bolu Belediyesi’nin borçlarını arkadaşlarımızdan istedim. Bir kağıt geldi ve tahmin ettiğim kadar çıkmadı. Benim yaptığım diğer incelemelerde ise bildiğim borçların bu raporda olmadığını fark ettim. Size verdiğimiz rakam tahakkuk edilmeyenler var dediler. Bunlar sonra gelecek. Seçimden önce yaptırılan birçok işin daha hak edişleri verilmediği için onlar borç hanesine girmemiş. Tabi seçim biter bitmez bütün hak edişler düzenlenince gördük ki borç, birkaç milyon lira artıyor’ dedi.

BELEDİYENİN 461 MİLYON BORCU VAR

Belediyenin borcunu 461 milyon olarak açıklayan Özcan, Ne kadar olabilir diye sorduğumda 50 milyon da, 150 milyon da artabilir dediler. Borcu artık çıkarttık, kamuoyu da bilsin. Şu an borcumuz 461 Milyon TL. Bunun yaklaşık 150 Milyon TL si İller Bankasına, küçük bir kısmı kamu kuruluşlarına, kalanı ise esnaf ve müteahhitlere. Bunun10 Milyon TLsini bugün itibari ile ödedik. Belediyenin parasının kendi paramdan daha dikkatli harcamaya dikkat ediyorum ifadelerini kullandı.


Etiketler: