Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ’NDE PERSONELLER MESAİYE ANDIMIZI VE İSTİKLAL MARŞI’NI OKUYARAK BAŞLADI

BOLU BELEDİYESİ’NDE PERSONELLER MESAİYE ANDIMIZI VE İSTİKLAL MARŞI’NI OKUYARAK BAŞLADI
Bolu Belediyesi personelleri bugün mesailerine Andımızı ve İstiklal Marşı’nı okuyarak başladılar. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, programda Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde eş zamanlı yaptığı etkinliğe destek vermek istediklerini belirterek, “Biz de bir kamu kurumu olarak, Bolu Belediyesi olarak bunu yapmalıyız dedik. O yüzden bizde personellerimizle birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Tabi bunu yaparken de uzun süredir neredeyse okumayı unuttuğumuz Andımız’ı da hatırlayalım istedik.” dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm Türkiye’de aynı anda İstiklal Marşı okunması talimatına Bolu Belediyesi’nden destek geldi.

İki günlük hafta sonu tatilin ardından tüm personeller ve Başkan Yardımcıları, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çağrısına uyarak belediye binası önünde toplandı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Başkan Yardımcıları ve personeller, Başkanlık Sözcüsü Rasim Özdemir’in sevk ve idaresinde, hep bir ağızdan önce Andımız’ı, ardından da bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudular. Bu esnada belediye önünden geçenler ile bankalar önünde sıra bekleyen vatandaşlar da Bolu Belediyesi personellerine destek verdiler.

“FARKINDALIK YARATALIM İSTEDİK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan burada yaptığı konuşmada, “Bugün bizler de farkındalık yaratalım istedik. Okullarımız uzun süredir kapalı, öğrencilerimiz yok, nerdeyse 1 yıldır okuldan uzaklar. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı okullarda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile haftaya başlansın istendi. Biz de bir kamu kurumu olarak, Bolu Belediyesi olarak bunu yapmalıyız dedik. O yüzden bizde personellerimizle birlikte böyle bir etkinlik düzenledik. Tabi bunu yaparken de uzun süredir neredeyse okumayı unuttuğumuz Andımız’ı da hatırlayalım istedik. Hepimiz okullarda Andımız’ı okuyarak başladık.” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN ANDIMIZIN OKUTULMA AMACINI ANLATTI

Andımız’ın okullarda okutulma amacından da bahseden Özcan, “Çok çok uzun yıllar okullarda Andımız okutuldu. Okutulma amacı neydi? Cumhuriyet bilincini geliştirmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüdüğümüzü herkese hatırlatmak, unutturmamak adınaydı. Orada geçen kelimelere baktığımızda sadece milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü kuvvetlendiren cümleler olduğunu görüyoruz. Bazıları Andımızın sonundaki ‘Ne Mutlu Türk’üm diyene’ ibaresine takılmış. Orada kast edilen şu; Zaten kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türklük anlayışı, Türk milleti anlayışı, ulus-devlet anlayışının tezahürü. Yani Türkiye’de yaşayan Çerkezler, Türk milletinin Çerkezleri… Bu ülkede yaşayan Kürtler, Türk milletinin Kürtleri, Yörükler, Türk milletinin Yörükleri… Ki biz Boluluların 4/3’ü, en azından bizi Manav olarak ifade ediyorlar biliyorsunuz biz de Türk milletinin Manavlarıyız. Yani ‘Türk milleti’ tanımı üst kimlik, ırkçı bir kimlik değil.” diye konuştu.

Özcan, daha sonra personellere iyi çalışmalar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etiketler: bolu haberler