Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ’NDE 3 AYDA NE KADAR BORÇ ÖDENDİ?

BOLU BELEDİYESİ’NDE 3 AYDA NE KADAR BORÇ ÖDENDİ?
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda belediyenin mali durumuna ilişkin üyeleri bilgilendirdi. Başkan Özcan yaptığı bilgilendirmede, kamuoyu ile paylaştıkları 461 milyon liralık borcun üzerine iki alacaklıya ödenmek üzere 800 bin liralık borç daha çıktığını belirtti. Başkan Özcan, 3 aylık süre içerisinde uygulanan tasarruf tedbirleri sayesinde 42 milyon lirası borç ödendiğini açıkladı.


Bolu Belediye Meclisi Temmuz ayı Birinci oturumu, Perşembe günü Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleşti. Birim müdürlüklerinden gelen 13 konu ve 5 önergenin görüşülerek karar bağlandığı toplantının dilek ve temenniler bölümünde Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin borcuna ve üç aylık ödeme durumuna ilişkin Meclis’i bilgilendirdi. Başkan Özcan, daha 461 Milyon lira olarak kamuoyu ile paylaştıkları borcun üzerine, iki farklı alacaklıya ödenmek üzere 800 bin lira daha eklendiğini bildirdi. Özcan, 3 ay içerisinde uyguladıkları tasarruf tedbirleri ve gelir arttırıcı çalışmalar sayesinde ise geçmiş dönemden kalan söz konusu borcun 42 milyon lirasını ödediklerini açıkladı.

“800 BİN LİRALIK İKİ AYRI BORÇ DAHA GELDİ”

Özcan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlk belediye başkanı seçildiğimizde borçlarımızı açıklayamadık. Sebebi de sadece elimizde tahakkuk edilmiş, kesinleşmiş olan borçların oluşuydu. İş yapılmış ama hakkedişi düzenlenmemiş olanlar vardı. Sonuç itibariyle şirketin borçlarıyla birlikte belediyenin toplam borcu 461 milyon lira olduğunu ifade ettik. Ondan sonra da yaklaşık 800 bin liralık iki ayrı borç daha geldi. Ama bu borcu kapatmak için derhal tasarrufa başlayacağız ve gelir arttırıcı önemlere öncelik vereceğiz demiştik.  3 ay içerisinde yaptığımız tasarruf tedbirleri sonucunda piyasaya nakit ödediğimiz para, 27 milyon 200 bin liradır”  dedi.

TOPLAM 42 MİLYON LİRA BORÇ ÖDENDİ

Tasarruf tedbirleri kapsamında Bolu Belediyesi’ne borcu ve alacağı bulunan müteahhitlerle görüşüldüğünü belirten Başkan Tanju Özcan,  “Yine belediyenin ve belediyeye borçlu olan müteahhitlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde yaklaşık 3 milyon lira kazandık. 3 aylık İller Bankası kesintisi ile aylık 4 milyon olmak üzere toplam 12 milyon lira kesildi. Yani bu 3 aylık süre içerisinde toplam 42 Milyon lira borç ödedik. Bu şekilde tasarruflarımıza devam edeceğiz ve 2019 yılı sonunda mali açıdan ayakları üzerinde oturmuş bir belediye inşa edeceğiz” diye konuştu.

“YENİ GELİR KALEMLERİ BULUYORUZ”

Gelir arttırıcı tedbirlere de değinen Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2014 yılından bu yana hat geçişlerinde özel şirketlere imtiyaz sağlandığını söyledi. Sayıştay Denetlemeleri sonrası yeni gelir kalemleri bulduklarını anlatan Özcan, “İkincisi gelir arttırıcı tedbirlere çok önem vereceğiz demiştik. Sayıştay’ın denetlemeleri sonrasında oluşan rapor sayesinde yeni gelir kalemleri buluyoruz. Mesela hat geçiş bedelleri bunlardan bir tanesi. 2014 yılın yürürlüğe girmiş bir yönetmelik var ve bir de geriye dönük olarak bunları alacağız. Başta Telekom olmak üzere yapmış olduğumuz görüşmelerde özel şirketlerin hukuken de söyleyecek bir sözü yok. Zamanında özel şirketlerden almamız gerek geliri almamışız. Ama vatandaşa gelince yüklenmişiz. Elbette vatandaşta borcunu ödeyecek ama özel şirketlere imtiyazı da yapmayacağız. Asıl gelir arttırıcı önlemleri de bunların üzerine yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“SEDAŞ İLE İLGİLİ TASARRUFTA BULUNDUK”

SEDAŞ için bazı tasarruflarının olduğunu anlatan Özcan, “SEDAŞ ile ilgili de bir tasarrufta bulunduk. Yarın itibari ile bir Belediye’nin mülki tasarrufu altı da bir tanesi de özel mülkiyetimizde olmak üzere toplam iki trafo ile ilgili geriye dönük 5 yıllık borcu tahakkuk ettireceğiz” dedi.

“KAÇ BAZ İSTASYONUNA 20 BİN LİRA CEZA KESİLDİ”

Son olarak baz istasyonlarına da mercek altına aldıklarını belirten Özcan, bir GSM operatörüne ait olan kaçak istasyonuna yaklaşık 20 bin lira para ceza kesildiğini açıkladı. Özcan, şunları söyledi: “Baz istasyonları ile ilgili de ciddi bir çalışmamız var. Kaçak olarak yapılan bir baz istasyonu Belediye encümenimiz tarafından yaklaşık 20 bin lira ceza kesildi. Vatandaşın yerine de olsa belediyenin izni olmadan bu tür kaçak baz istasyonlarının yapılmasına karşıyız.”