Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ, YERLİ FİDEDE BOLU’YA ÖNCÜLÜK EDİYOR

BOLU BELEDİYESİ, YERLİ FİDEDE BOLU’YA ÖNCÜLÜK EDİYOR
Bolu Belediyesi, herkes üretime katılsın ve kendi yiyeceğini üretsin diye kendi seralarında yetiştirdiği yerli fideleri, şehrin dört bir yanında açtığı stantlar aracılığıyla Bolulularla paylaşıyor.


Tarımsal faaliyetleri her geçen gün artırarak sürdüren Bolu Belediyesi, şehirde yaşayan herkes üretime katılsın ve kendi yiyeceğini üretsin diye kendi seralarında yetiştirilen, genetiğiyle oynanmamış ata tohumlarından elde edilen domates, biber ve salatalık fidelerini Bolulularla paylaşma kararı aldı. Bu kapsamda yetiştirilen yerli fideler, Bolu Belediyesi Köroğlu Kooperatifi aracılığıyla satışa sunulmaya başlandı. İlk etapta domates ve biber fideleri satışa çıkarken, haftaya ise salatalık ve karpuz fideleri de satış stantlarında yerini alacak.

ŞEHRİN BİRÇOK NOKTASINDA STANT AÇILDI

Üretime katılarak kendi yiyeceği sebzeyi kendisi üretmek isteyen herkes, Park ve Bahçeler Müdürlüğü fide üretim serasından, Köroğlu Kooperatifi’nden (Karacasu Yolu eski Orman Fidanlığı karşısı) ya da Siteler Camii karşısı, Merkez Durakları yanı ve Belediye önündeki kooperatife ait satış ofisinden fide temini yapabilirler. Gün boyu devam eden satışlara yarından (Çarşamba) itibaren semt pazarlarından da devam edilecek.

Etiketler: bolu haberler