Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ TARIMSAL FAALİYETLERE ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDİYOR

BOLU BELEDİYESİ TARIMSAL FAALİYETLERE ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDİYOR
Bolu Belediyesi, Bolu tarımının gelişmesi için her geçen gün çalışmalarına yenilerini ekliyor. Bu kapsamda tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak için seralarda gerçekleştirilen çalışmaların yanında teknolojik yatırımlar da yapılıyor.


Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Köroğlu Kooperatifi Genel Müdürü Bahadır Acar, “Bolu Belediyesi olarak fide ve tohum yetiştirmek için yeni seralar kurduk. Bu seralarda bulunan tohum ekme ünitelerimizde günlük yaklaşık olarak 50 bin tohum ekimi yapıyoruz. Yirminin üzerinde fide çeşidimiz var. Tohum ekme makinamızda ilk önce viyollere tohumlar ekiliyor. Fidelerimiz yetişmeye başlıyor. Kademe kademe büyüdükçe farklı lokasyonlara alıyoruz.  Çünkü fidenin yetişme aşamasında ışık, su ve havalandırma ihtiyacı değişiyor. Yaklaşık 30 ile 35 gün içerisinde dikime hazır hale geliyor fidelerimiz” dedi.

“TOHUMLARIMIZIN ÇOĞU SERTİFİKALIDIR”     

Besleyicilik yönünden daha yararlı ve tohum kalitesi olarak diğer tohumlara oranla dayanıklı olan atalık tohum üretimine başladıklarını aktaran Kooperatif Genel Müdürü Bahadır Acar, “Tohumlarımızın çoğu sertifikalıdır. Aynı zamanda ata tohum üzerine de çalışıyoruz.  Ata tohumlarımızın kendi tarım arazilerimizde dikim faaliyetlerine başladık. Tarım arazilerimizde bu sene 100 dönümün üzerinde dikim yapabiliyoruz. Bunların içerisinde tamamen bize ait olan civril fasulyesi de olacak. Kavun, karpuz üreteceğiz. Aslında yöremizde çok fazla yetişmeyen ancak bizim faaliyetimizle yetişecek olan, bombay fasulyesi ekimi yapacağız. Önümüzdeki sene hem kapasiteyi arttıracağımızı öngörüyoruz. Hem de daha fazla serada faaliyet göstereceğiz. Şuanda 8 farklı serada yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyoruz. Seneye bu hizmetleri iki, üç katına arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Etiketler: bolu haberler