Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ KURBAN BAĞIŞLARININ KABULÜNE BAŞLADI

BOLU BELEDİYESİ KURBAN BAĞIŞLARININ KABULÜNE BAŞLADI
Bolu Belediyesinin kurban bağış bedelini 2 bin 200 lira olarak açıklayan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Vatandaşlarımız, gerçek ihtiyaç sahiplerine, gerçek muhtaçlara kurban bağışlarının, kurban paylarının ulaşmasını istiyorlarsa bizimle 444 26 58 vasıtasıyla iletişime geçebilirler” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Kurban Bayramı öncesi Bolu Belediyesinde bağış kabulleri başladı. Yıl boyunca Bolu Belediyesi Aşevi aracılığıyla Bolu’daki ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek hizmeti sunan Bolu Belediyesi, bu sene de kurban bağışları aracılığıyla bu hizmete devam edecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, bağışlar için Bolulu vatandaşlara seslendi.

“2 BİN 200 LİRA OLARAK GEREKLİ DUYURULARI YAPTIK”

Kurban bağış bedelini 2 bin 200 lira olarak açıklayan Özdemir, “9-12 Temmuz tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı nedeniyle Bolu Belediyesi olarak kurban bağış bedellerini açıkladı. 2 bin 200 lira olarak gerekli duyuruları yaptık. Vatandaşlarımız bu bedeli 444 26 58 Bolu Belediyesinin telefonu ile bize ulaşırlarsa, arkadaşlarımız gerekli hesap numaralarını, İBAN numaralarını vatandaşlarımız ile paylaşacaklar. Ayrıca bu konuyla ilgili duyurularımızı hem billboardlarda hem de bastığımız broşürlerle yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde hem valilik meydanında hem de bolu belediyesi meydanında iki tane stant oluşturacağız, bu stantlarda da vatandaşlarımız gerekli bilgileri elde edebilirler” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ BİZLERE GÜVENİYOR”

Bağışlar konusunda rekor kırdıklarını aktaran Özdemir, vatandaşların güvenine değinerek, “Biz 2019 yılından itibaren her yıl kurban bağışı paylarında rekorlara ulaştık. Bunu da her yol duyurduk… Bu yıl yine bir rekora imza atacağımızı düşünüyoruz çünkü vatandaşlarımız Bolu Belediyesi Aşevine güveniyor, bizlere güveniyor. Bu sene de Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak gerekli organizasyonları yaptık, vatandaşlarımız da bağışlarını yapmaya başladılar” ifadelerini kullandı.

“HER GÜN 2 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK ULAŞTIRIYORUZ”

Bolu Belediyesi tarafından hazırlanan yoksulluk haritasına da değinen Özdemir, “Biz Türkiye’de yoksulluk haritasını çıkartan tek belediyeyiz. ‘Hangi mahallemizde, hangi sokağımızda kimler yaşıyor, yoksulluk derecesi nedir?’ diye bir çalışma yapmıştık. Hem muhtarlarımız hem mahalle imamlarımızdan gerekli bilgileri alarak haritayı çıkarmıştık. Bu yoksulluk haritası doğrultusunda da her gün 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bu sıcak yemeği de kurban payları ve bağışlarıyla ulaştırıyoruz. Hesap ettiğimiz zaman ise Ramazan’daki iftar yemeklerini de ortaya koyarsak, bir yıl içerisinde yaklaşık 900 bin ile 1 milyon arasındaki vatandaşımıza sıcak yemek imkanını kavuşturuyoruz” şeklinde konuştu.

“YIL BOYUNCA DAĞITMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Kurban paylarının ve bağışlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşacağının altını çizen Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu kurban paylarını, bağışlarını yıl boyunca dağıtmaya devam ediyoruz. Bu sebepten vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; gerçek ihtiyaç sahiplerine, gerçek muhtaçlara kurban bağışlarının, kurban paylarının ulaşmasını istiyorlarsa bizimle 444 26 58 vasıtasıyla iletişime geçebilirler.”

Etiketler: bolu haberler