Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ KONSERVE FABRİKASI KURUYOR

BOLU BELEDİYESİ KONSERVE FABRİKASI KURUYOR
Bolu Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak konserve fabrikası için ilk kazma geçtiğimiz günlerde vuruldu.

2022 yılı Ocak ayında deneme üretimine başlanılacak fabrikada yaklaşık 40 çeşit konserve üretimi yapılacak. Üretilecek konservelerin hammaddeleri ise “alım garantili tarım” sloganı ile üretime dâhil edilecek Bolu çiftçisinden temin edilecek.

Başkan Tanju Özcan’ın öncülüğünde kurulan kooperatif ile Boluluları kültür mantarı yetiştiriciliği ile tanıştıran ve yüzlerce kişiye gelir kapısı sağlayan Bolu Belediyesi şimdi de Bolu’ya bir konserve fabrikası kazandırıyor.

İlk kazma vuruldu

Büyüksu Deresi kenarındaki araziye kurulacak konserve fabrikası için inşaat süreci başladı. Saatte bin 500 kavanoz konserve üretim kapasitesine sahip olacak fabrikada Bolu’nun yöresel ürünleri ile özellikle coğrafi işaretli sebzeler pastorize edilerek, besin değerlerinden taviz verilmeden 2 yıl boyunca satılabilir hale getirilecek.

Hammadde Bolu çiftçisinden alınacak

Yaklaşık 40 çeşit konservenin üretileceği fabrikada kullanılacak hammaddeler “alım garantili tarım” sloganı ile üretime dahil edilecek Bolu çiftçisinden alınacak. Bolu ekonomisine önemli katma değer sağlayacak fabrikada ayrıca yaklaşık 30 kişi doğrudan istihdam edilecek.

İlk deneme üretimi 2022 yılında başlayacak

Fabrikada kullanılacak makine parkurunun ihalesi ise Eylül ayına kadar tamamlanacak. İlk deneme üretimine ise 2022 yılı ocak ayında başlanılması öngörülüyor.

Etiketler: bolu haberler