Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ EKİPLERİ TEMİZ VE SAĞLIKLI SU İÇİN 7/24 GÖREV YAPIYOR

BOLU BELEDİYESİ EKİPLERİ TEMİZ VE SAĞLIKLI SU İÇİN 7/24 GÖREV YAPIYOR
Gölköy Barajı’ndan Bolu Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne aktarılan içme suyu, arıtma ve analiz işlemlerinden sonra güvenle musluklarla buluşturuluyor.


Bolu’nun temiz ve sağlıklı suya ulaşması için Bolu Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde ekipler, 7/24 görev yapıyor.

Şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Barajı’ndan dev pompalar yardımıyla Salıbeyler Mahallesi’ndeki Bolu Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne aktarılan ham su, burada son teknolojiyle arıtıldıktan ve çeşitli testlerden geçirildikten sonra güvenle şehir içi şebeke hattına veriliyor.

İçme Suyu Arıtma Tesisinde görevli Biyolog Esra Demirbaş, vatandaşların musluklarından akan suyu gönül rahatlığıyla içebileceklerini belirterek, “İnsan Tüketimi’ amaçlı yönetmeliğe bağlı olarak su analizleri yapıyoruz. Gölköy’den gelen ham suyun ve sonrasında tesiste belirli aşamalardan geçirdiğimiz suyun parametrelerine bakıyoruz. Tesis kontrolleri de bizim baktığımız parametre sonuçlarına göre düzenleniyor. Aynı zamanda mikrobiyolojik analizler yapıyoruz. Su içerisinde bakteri üremesi var mı? Kontrol ediyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetleri de karşılıyoruz. Numune alıyoruz. Problem ne ise kaynağını araştırıp sorunu çözüyoruz. Kökez sularının kontrollerini düzenli yapıyoruz. Mahalle aralarındaki sulardan belirli zamanlarda numuneler alıp inceliyoruz. Depolarımız kontrol altında sık sık inceliyoruz. Teknik olarak güçlü bir laboratuvarımız var. Sonuçları anında alabiliyoruz. Halkımızın bu suyu güvenli bir şekilde içebilmesi için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Halkımız belediyenin sitesinden su analiz raporlarına ulaşabilirler. Hafta sonu dâhil günlük olarak yayınlıyoruz. Suyumuzu güvenle tüketebilirsiniz” dedi.

Etiketler: bolu haberler