Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ DURMUYOR! EK HİZMET BİNASI’NIN TEMELİ DUALARLA ATILDI

BOLU BELEDİYESİ DURMUYOR! EK HİZMET BİNASI’NIN TEMELİ DUALARLA ATILDI
2021 Yılında yatırıma ağırlık veren Bolu Belediyesi’nin temelini attığı son proje “Ek Hizmet Binası” oldu. Dış birimleri ve belediye şirketini aynı çatı altında toplayacak yeni Ek Hizmet Binası’nın temeli dualarla atıldı.


Bolu Belediyesi kente kazandıracağı projelerde hız kesmiyor.

Temel atılan 6. proje Ek Hizmet Binası oldu

Son 1 ayda 5 önemli projenin temel atma törenini gerçekleştiren Bolu Belediyesi, bugün de Aşağısoku Mahallesi’nde geçtiğimiz Temmuz ayında yapımına başladığı “Ek Hizmet Binası” için temel atma töreni düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen törende; Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü gibi uzun yıllardır prefabrik yapılarda hizmet veren dış müdürlükler ile belediye şirketini aynı çatı altında toplayacak yeni Ek Hizmet Binası’nın temeli dualarla atıldı.

“En çok yatırım yapan müdürlükler prefabrikteydi”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, törende yaptığı konuşmada, yoğunluktan dolayı Temmuz ayında yapımına başlanılan projenin temel atma törenini bugüne kadar gerçekleştiremediklerini söyledi.

Ardından Ek Hizmet Binasına neden ihtiyaç duyulduğuna açıklık getiren Özcan, “Bizim çok önemli müdürlüklerimiz var, yani bütün müdürlüklerimiz birbirinden kıymetli ama bütçe itibariyle Fen İşleri Müdürlüğümüzün bütçesi 150-200 milyon lira arası, Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzün bütçesi yine belediyenin en yüksek bütçelerinden biri. Şirketimiz çok önemli işler yapıyor. Her yıl milyonlarca liralık yatırım yapıyor. Etüt Proje Müdürlüğümüzü kurduk. Ama buradaki en önemli müdürlüklerimiz şurada gördüğünüz baraka gibi prefabrik yapılarda faaliyet gösteriyordu. Yani belediyenin en çok yatırım yapan, en çok bütçeyi kullanan müdürlükleri prefabrikteydi. İşte bu eksikliği gördük, bu birimlerimiz için acil bir ek hizmet binasına ihtiyaç var dedik. Bolu’muza yakışır, çalışma koşullarının daha rahat olacağı bir ek hizmet binası yapmaya karar verdik. Yine temizlik işçilerimiz dâhil burada çalışan arkadaşlarımızın yemek yiyebileceği bir alan bile yoktu. Bu bina bodrum + 3 katlı bir bina. Arkasında da 387 metrekarelik modern bir yemekhane yapacağız. Arkadaşlarımız mesai durumlarına göre burada gelip, daha iyi şartlarda yemeklerini yiyebilecekler. Bizim çalışma koşullarımıza da ciddi bir fayda sağlayacak bu yeni bina.” diye konuştu.

“6 Milyon 910 bin liraya mal olacak”

Özcan, binanın maliyeti ile ilgili yaptığı açıklamada, “Buranın yaklaşık maliyeti 9 milyon 487 bin liradan çıkmışız ihaleye. İhalede ciddi kırım olmuş. Sebebi de şu biz iş alan müteahhitlere düzgün ödeme yapıyoruz. Müteahhitler artık Bolu Belediyesi’nin bir işine girerken, param nasıl olsa zamanında ödenir düşüncesiyle hesabını kitabını yapıyor. İşte 9 milyon 487 bin liradan çıktığımız ihaleyi 6 milyon 910 bin liradan sözleşme imzalamışız. İşin süresini 220 gün olarak öngörmüşüz. Kısıtlamalar varken Temmuz ayında buranın grobetonu dökülüyordu. İlk butona bastım. Müteahhitimiz hızlı ilerlemiş bana verdiği söze göre de aralık ayı sonunda burası tamamlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

“Yukarı Çarşı’dan sökülen taşlar çevre düzenlemesinde kullanılacak”

Özcan, son olarak binanın dış peyzaj düzenlemelerine değinerek, “Bizim anlayışımıza göre israf amasız ve fakatsız haram. O yüzden biz yukarı çarşıdan söktüğümüz taşların sağlam olanlarını burada değerlendireceğiz.  Her alanda kılı kırk yararak tasarruf etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Etiketler: bolu haberler