Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINA MUHTARLARDAN TAM NOT

BOLU BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINA MUHTARLARDAN TAM NOT
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Altyapı, üstyapı çalışmaları ile projelerin muhtarlara tanıtıldığı şehir gezisinde konuştu. Başkan Özcan; “İnşallah önümüzdeki yıl gezimiz bir günde bitmeyecek, 2-3 gün sürecek. Planlamalarımız var. Hep birlikte Bolumuzu güzelleştirmeye gayret edeceğiz” dedi.


Koronavirüs sürecine rağmen yaz aylarında yoğun bir dönem geçiren Bolu Belediyesi, 43 mahalle muhtarına yönelik teknik inceleme gezisi düzenledi.

Yoğun katılımın olduğu gezide Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, otobüsle şehri dolaştığı mahalle muhtarına çalışmaları ve projeleri anlattı.

Tüm Bolu’yu sokak sokak, cadde cadde dolaşan mahalle muhtarları, Bolu Belediyesi tarafından yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarını yerinde görüp, belediye tarihinin en büyük projesi olan 65 milyon TL yatırım bedelli İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundular. Bolu Belediyesi’nin il genelinde yaptığı çalışmalar mahalle muhtarlarından tam not aldı.

BAŞKAN ÖZCAN: “ÖNÜMÜZDEKİ YIL GEZİMİZ BİR GÜNDE BİTMEYECEK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Arıtma Tesisi’nde inceleme gezisine ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. 1-2 mazeretli hariç tüm muhtarlarımız buradaydı.  Birkaç saatlik faydalı bir gezi yaptık. Hem yaptıklarımızı gösterdik, hem onların öneri ve eleştirilerini dinledik. Onlar da yapılanları görmüş oldular. İnşallah önümüzdeki yıl gezimiz bir günde bitmeyecek, 2-3 gün sürecek. Planlamalarımız var. Geçen yıl arzu ettiğimiz kadar muhtarlarımızla istişare içinde bulunamadık. Pandeminin bunda büyük etkisi var. Ama bu yıl ilgili müdürlüklerimiz muhtarlarımızla daha yakın ilişki kuracaklar. Hep birlikte Bolumuzu güzelleştirmeye gayret edeceğiz.” dedi.

ÇALIŞMALAR TAM NOT ALDI

Mahalle muhtarları da gezi sonrası izlenimlerini paylaşarak, Bolu Belediyesi’nin çalışmalarına tam not verdiler.

KÜRKÇÜLER MAHALLESİ MUHTARI: “BİZİM İÇİN KONUŞMAKTAN ZİYADE İCRAAT ÖNEMLİ”

Kürkçüler Mahallesi Muhtarı İbrahim Vural, tüm Bolu’yu gezdikleri verimli bir gezi olduğunu belirterek “Yeni açılan kavşakları, yolları gezdirdiler. Biz bundan gerçekten çok memnun olduk.  Bolu Belediyesi’nin nerde ne yaptığını gözlerimizle gördük. Bizim için konuşmaktan ziyade icraat önemli. biz icraata önem veriyoruz” dedi.

ALPAĞUT MAHALLESİ MUHTARI: “NEDEN BEKLEDİĞİMİZİ ANLADIK”

İl genelinde birçok noktada yapılan çalışmalara dikkat çeken Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı, “Bugünkü belediyemizin hizmetlerini görmek diğer muhtar arkadaşlarım gibi beni de çok mutlu etti. Çünkü mahallemizle ilgili bazı yapılması gereken işlerle ilgili beklemedeydik. Neden beklediğimizi anladık. Yolu olmayan yerlere yollar açılmış. Kısacası yollarımızı, parklarımızı gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Şuan atık su artıma tesisindeyiz.  Suyumuzun daha sağlıklı olacağı zamanla ilgili bilgileri aldık. İnşallah seneye bizim oralar da dahil çok daha güzel çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

KÜÇÜKBERK MAHALLESİ MUHTARI: “YAPILAN İŞLERİ YERİNDE GÖRDÜK”

Küçükberk Mahallesi Muhtarı Yusuf Aksoy da yapılan yatırımlara değinerek, “Bolu’da yapılan işleri yerinde gördük. Şimdi de yeni yapılan arıtma tesisindeyiz. Gerçekten güzel bir tesis yapıyor sayın Başkanımız. Bolu’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

KARACAAĞAÇ MAHALLESİ MUHTARI: “KOKUDAN DURAMIYORDUK, ALLAH BAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN”

Eski arıtma tesisinin çevreye yaymış olduğu kokudan en fazla etkilenen Karacaağaç Mahallesi Muhtarı Kamil Pekyaman da yaptığı açıklamada, “7 senedir burayla uğraşıyorum. İlk ihalesi yapıldı, sonra müteahhit iptal etti. Sağ olsun Başkanımız tekrar ihaleye çıktı.  Çok iyi olacak. Karacaağaç Mahallesi ve çevreleri olarak eskiden biz kokudan duramıyorduk. Ama başkanımız inşallah 2021 yılının Mart ayında biteceğini söyledi. Şuan yoğun bir çalışma var. Bittikten sonra bu kokular gidecek. Allah başkanımızdan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

KARAKÖY MAHALLESİ MUHTARI: “BOLU GÜZELLEŞMİŞ, GAYET GÜZEL MAHALLELERİMİZ OLMUŞ”

Karaköy Mahallesi Muhtarı Fatih Mülayim ise Bolu’nun güzelleştiğini ifade ederek, “Bugün mahalle muhtarları olarak, Bolu Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmaları yerinde gördük. Bolu güzelleşmiş, gayet güzel mahallelerimiz olmuş. Kaldırımlar, yollar yenilenmiş. Ben, Belediye Başkanımıza, belediye başkan yardımcılarımıza ve belediye çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

TEPECİK MAHALLESİ MUHTARI: “DOKUNULMASI GEREKEN BİRÇOK NOKTAYA DOKUNULMUŞ”

Muhtarlıkta ilk dönemi olduğunu ve göreve gelir gelmez birçok sorunla karşı karşıya kaldığını dile getiren Tepecik Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin de mahallesinde yapılan çalışmalar hakkında konuşarak, “Mahallemizde birçok sorunla beraber biz de kendimizi işin içinde bulduk. Yeni bir dönem, yeni bir belediye başkanı. Dolayısıyla 1- 1 buçuk yılda mahallemizin en önemli sorunlarını dile getirdik. Güzel bir çalışma oldu. Öncelikle Karadeniz Sokak, gerçekten sıkıntılı bir sokaktı. Ancak Başkan beyin desteğiyle Karadeniz Sokak’ta güzel bir çalışma yaptık. İnsanlarımız memnun, gerçekten dua ediyorlar. Ardından Mercan Sokak, Meşem Sokak, hatta Ahmet Baysal Bulvarı ile Yüksel Ceylan Bulvarı arasında kalan ve uzun yıllardır çöplük olan yolu yeniledik. O yol yüzde 50 kapasiteyle kullanılan yol şu an bulvar haline dönüştü. İki kavşak yapıldı ve bu kavşaklarla birlikte kazalar da engellendi. Ben bu çalışmalardan dolayı Başkan beye teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Çetin ayrıca,  geziye ilişkin olarak da “Ben kendi mahallemde yapılanları görüyordum. Ama bugün gerçekten Kılıçarslan’dan Tepecik’e, Çıkınlar Tabaklar Mahallesi’ne, Bahçelievler Mahallesi’nden Karamanlı’ya kadar gerçekten dokunulması gereken birçok noktaya dokunulduğunu gördüm. Ve bundan memnun kaldım. Bizzat Başkan beye de teşekkür ettim. İnşallah birlikte çalışarak daha güzel hizmetleri hem belediye olarak hem de muhtarlık olarak yapacağımıza inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Etiketler: bolu haberler