Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ BU YIL DA 500 BİN YERLİ FİDEYİ ÜRETİCİYLE PAYLAŞACAK

BOLU BELEDİYESİ BU YIL DA 500 BİN YERLİ FİDEYİ ÜRETİCİYLE PAYLAŞACAK
Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla Bolu Belediyesi tarafından bu yıl da 500 bin adet yerli fide üretildi. Ata tohumlarından elde edilen fideleri Bolu çiftçisiyle paylaşmaya başladıklarını söyleyen Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın, “Tüm üreticilerimizi, çiftçilerimizi Karacasu yolu üzerindeki Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlık alanımıza bekliyoruz.” dedi.

Bolu Belediyesi ata tohumlarından ürettiği yerli fideleri Bolu çiftçisiyle, üreticilerle paylaşmaya devam ediyor. Bu yıl da Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında genleriyle oynanmamış ata tohumlarından elde edilen 500 bin adet yerli sebze fidesi üretildi. Domates, biber, salatalık, kabak patlıcan gibi sebze fideleri Bolu çiftçisiyle paylaşılmaya başlandı.

“Tarımı destekleyen bir Başkana sahibiz”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Aydın, “Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak, Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın hedefleri doğrultusunda, her sene çiftçimize, üreticimize fide konusunda destek olmaktayız. Bu fidelerimiz ata tohumlarımızdan ürettiğimiz, her türlü hijyenik koşullarda üretilen fidelerdir. Genetiği değiştirilmemiştir. DNA’sı ile oynanmadığı için geçmişten bugüne lezzetiyle, kokusuyla önem arz etmektedir. Tarımı destekleyen bir başkana sahibiz. Biz de onun hedefleri doğrultusunda ilerliyoruz.” dedi.

“Üreticilerimizi bekliyoruz”

Üretilen fide miktarını açıklayan Aydın, “Bu yıl 500 bin fide üretmiş bulunmaktayız. Tüm üreticilerimizi, çiftçilerimizi Karacasu yolu üzerindeki Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlık alanımıza bekliyoruz.” diye konuştu.

“Geçen yıl buradan aldığım fidelerin verimi çok daha fazlaydı”

İki yıldır Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ürettiği yerli fidelerle üretim yapan emekli öğretmen Ahmet Seyhan da yaptığı açıklamada, “Emekli olduktan sonra Karacasu’daki evimin arkasındaki bahçemde hobi olarak meyve ve sebze yetiştirmeye başladım. Bağ fidelere göre buradaki fideler daha verimli oluyor. O nedenle fide tercihimi Bolu Belediyesi’nin yerli fidelerinden yana kullandım. Ayrıca fidelerin ‘Ata Tohumları’ndan olması da tercihimde daha da etkili oldu. Geçen yıl da buradan almıştım. Verimi çok daha fazlaydı. O nedenle bu yıl yeniden fide almaya geldim. Bu güzel yerli fideleri bizlerle paylaşan Tanju Başkanımıza teşekkür ediyorum, Park ve Bahçeler Müdürlümüzü ve tüm çalışanlarımızı da emeklerinden dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler