Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ BOLULULARI YALNIZ VE SAHİPSİZ BIRAKMIYOR

BOLU BELEDİYESİ BOLULULARI YALNIZ VE SAHİPSİZ BIRAKMIYOR
Bolu Belediyesi Biz Varız Birimi ekipleri her gün kapı kapı dolaşarak, engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor. Belediye ekipleri, gittikleri her evi kendi evleri gibi temizlerken, kişisel bakımlarını da yaptığı vatandaşları sahipsiz ve kimsesiz bırakmıyor.


Bolu’da yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç kim varsa Bolu Belediyesi yardım eli uzatıyor. Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında engelli, yardıma muhtaç 205 kişi ev temizliği hizmeti, 123 kişi de evde bakım hizmetinden faydalanıyor. Biz Varız Birimi ekipleri, düzenli periyotlarda evlerinde ziyaret ettiği engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların saç-sakal tıraşı, tırnak bakımı, banyo gibi tüm kişisel bakımlarını yapıp, evlerini baştan aşağı temizliyor.

“BOLU BELEDİYESİ HER AN YANIMIZDA”

Biz Varız Birimi ekiplerinin bugünkü durağı MS hastası Kadir Günpolat ve 73 yaşındaki Sebahat Sezer’in evi oldu. Kişisel bakımları yapılan MS hastası Kadir Günpolat, iki yıldır evde bakım ve ev temizliği hizmeti aldığını belirterek, “16 senedir MS hastasıyım. Üç senedir Bolu’da ikamet ediyorum. Belediyemiz sağ olsun, engelliler için temizlik, kişisel bakım hizmetleri var. Ben de 2 yıldır bu hizmetten faydalanıyorum. Ekipler geliyor, evimizi temizliyor. Benim banyo, tıraş, tırnak bakımı gibi kişisel bakımlarımı yapıyor. Bunun yanı sıra dışarıda bir işimiz olsa belediyenin engelsiz taksi hizmetinden de faydalanıyoruz. Kısacası Bolu Belediyesi her an yanımızda. Ben Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’a, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Rasim Özdemir’e ve tüm ekibine engellileri, zor durumdaki insanları unutmadığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

“KENDİ EVLERİ GİBİ TEMİZLİYORLAR”

Ev temizliği hizmeti alan 73 yaşındaki Sebahat Sezer’de Bolu Belediyesi ekiplerinin evini kendi evleri gibi temizlediğini söyleyerek, “Yaşlandık, artık gücüm yetmiyor. 2 yıldır Bolu Belediyesi’nin bu hizmetinden faydalanıyorum. Sağ olsunlar kendi evleri gibi silip süpürüp tertemiz yapıyorlar. Ben de onlara çay ikram ediyorum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Böyle bir hizmet verdiği için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“KİMSEMİZ YOK DEMEYİN BİZ VARIZ”

Sezer’i evinde ziyaret eden ve ihtiyaçlarını dinleyen Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Leyla Beykoz ise bakıma muhtaç tüm vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Beykoz, çalışmalar hakkında bilgiler de vererek, “205 evin temizliğini yapmaktayız. 123 hastaya da ayda 2 kez kişisel bakım hizmeti sunuyoruz. Evde yaşlı, bakıma muhtaç engelli maddi durumu yetersiz vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. İyi günde kötü günde hiç kimsemiz yok demeyin biz varız!” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler