Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ’NDE VERGİ YAPILANDIRMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

BOLU BELEDİYESİ’NDE VERGİ YAPILANDIRMASI BAŞVURULARI BAŞLADI
Bolu Belediyesi kamuoyunda ‘Vergi Affı’ olarak bilinen, “7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” kapsamında borç yapılandırmalarının başladığını duyurdu.

Yapılandırma çerçevesinde belediyeye borcu olan tüm kişi veya kuruluşların vergi, ceza ve harçların gecikme cezaları silinerek, peşin ve taksitle ödeme imkânı sağlanıyor.

Bolu Belediyesi, 17 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7256 sayılı Kanun’ çerçevesinde emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, eğlence vergi borçlarının yeniden yapılandırılacağını duyurdu.

Bolu Belediye Başkanlığı’ndan söz konusu Kanun ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Emlak, eğlence, haberleşme, elektrik tüketim, ilan ve reklam, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları kapsamında Belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Aralık ayı sonuna kadar belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız ana borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek”

İsteyen peşin, isteyen taksitli ödeyebilecek

31 Ağustos 2020 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, ceza ve harçların yapılandırılmasını içeren 7256 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı tamamen silinecek.

31 Ağustos 2020 itibariyle gecikmiş borçlara Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında güncelleme yapılacak. Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek başvuruda/dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor.

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Kanundan yararlanmak isteyenler 31 Aralık 2020 mesai bitimine kadar 444 26 58 numaralı çağrı merkezini arayarak, E-Belediye (https://ebelediye.bolu.bel.tr/) İnteraktif İşlemler Menüsünde bulunan “Şikayet Bildirim Formu” sayfasından veya Bolu Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bizzat başvurmaları gerekiyor.

T.C. Kimlik No ile borç öğrenme:

https://ebelediye.bolu.bel.tr/web/guest/63

Sicil No ile borç öğrenme:

https://ebelediye.bolu.bel.tr/web/guest/47

Şikayet Bildirim Formu:

https://ebelediye.bolu.bel.tr/web/guest/15

Etiketler: bolu haberler