Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYE MECLİSİNDE BÜYÜK KAVGA

BOLU BELEDİYE MECLİSİNDE BÜYÜK KAVGA
Depremzedelere yapılacak yardımların ve kredi yetkisinin görüşülmesi için olağanüstü toplanan Bolu Belediye Meclisinde, AK Parti grubu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasındaki tansiyonun yükselmesi sonrasında, AK Parti Meclis Üyesi Hacer Çınar, Başkan Özcan’a saldırıda bulundu.

Olay, Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağanüstü toplantısında meydana geldi. Bolu’daki depremzede vatandaşlara yapılacak yardımlar, Bolu Belediyesinin Adıyaman’daki yardım çalışmaları için Belediye Meclisinden karar alınması için olağanüstü toplantı düzenlendi.

“KATKI VEREBİLİRSEK, VERMEYE GAYRET EDECEĞİZ”

Toplantının girişinde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu gece tekrar bölgeye gidiyorum. Önce Hatay’a gideceğim. Sonrasında genel merkezimiz bize 24 belediyeyle birlikte Adıyaman’da görev verdi. Zannediyorum orada diğer siyasi partiler de kendilerine mensup belediye başkanlarına benzer görevler verdiler. Orada koordinasyon toplantısı yapacağız. Tüm belediyeler olarak Türkiye’de, nasıl bir katkı verebilirsek, vermeye gayret edeceğiz. Toplantımızın ana gerekçesi bu. Bu konuda sizlerden destek istemek için toplantıyı düzenledik” dedi.

“NİYET BURADA DÜNYA BANKASI’NIN KREDİSİNDEN FAYDALANMAK”

Gündem maddesi içerisinde yer alan kredi kullanma yetkisine de değinen Özcan, “Zannediyorum son kısım sehven yanlış yazıldı, İller Bankası veya proje karşılığı Dünya Bankasından kredi kullanılmak üzere. Dünya Bankası depremden sonra bir açıklama yaptı.  Krediyi depremle ilgili proje kapsamında hükümete değil, yerel yönetimlere vereceğini açıkladı. Dolayısıyla bir de İller Bankasının bu süreçte yardım ilgili belediyelere kredi kullandırması söz konusu. Ama asıl niyet burada Dünya Bankası’nın kredisinden faydalanmak için yetkisi sizden istiyoruz. Yoksa herhangi bir bankadan kredi kullanmak için yetki istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BUNUN TAKİBİ NASIL OLACAK?”

AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay ise gündem maddesinin çok karmaşık olduğunu belirterek, “İlimizde yaşayan ve diğer illerde yaşayan depremzedelere yardım noktasında, birinci madde buydu. İkinci madde belirlenen illere verilen altyapı hizmetleriyle alakalı, orada yapılacak hizmetlere istinaden protokol yapmak. Belediyelerle, İl Özel İdaresi, kamu kurumları ya da kamuya yararlı dernek vesairelerle. Üçüncü olarak da İller Bankasından proje olarak kredi kullanması. Bunun takibi nasıl olacak?” detaylı bilgi istedi.

“BUNU AYRI MADDEDE OYLARSAK”

AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya da kredi konusunun ayrı oylanmasını isteyerek,  “Depremlerle ilgili yapılacak yardımın peşine, proje kapsamında kredilendirmeyi koyuyoruz. İller Bankası olarak geldi, Mecliste Dünya Bankası olarak değiştirdik. Burası rahatsız etti beni. Yerel yönetimler diyor, bunu ayrı maddede oylarsak. Yardımla kredi farklı algılanması noktasında daha doğru olur. Ama birisi deprem bölgesi, birisi Bolu’yla ilgili yatırım” diye konuştu.

SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Konuşmaların akabinde, Akbay ve Özcan arasında karşılıklı diyalog başladı. İkili arasında sözlü tansiyonun yükselmesiyle Başkan Özcan, oylamayı başlattı. Oylama sırasında AK Parti Meclis Üyesi Hacer Çınar, önünde bulunan malzemeleri Özcan’a fırlattı. Çınar’ın saldırısı sonrası yükselen tansiyon sonrasında salona zabıta ekipleri geldi. Çınar, salondan çıkmaya hazırlanırken, yeniden Özcan’a saldırıda bulundu.

Tartışmaya neden olan gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.