Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölyaka’da depremzedeleri ziyaret etti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölyaka’da depremzedeleri ziyaret etti
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 5,9 şiddetindeki depremle sarsılan Düzce’nin Gölyaka ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Afetin izlerini yerinde gören ve Gölyakalılara ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Özcan, Bolu ve Düzce’nin kardeş olduğunu belirterek “1999 depremi bizi fiziken ayırmıştı ama ondan sonraki süreçte, özellikle ben milletvekili iken her zaman Düzce ile ilgili konuları TBMM’ye taşıyan bir milletvekiliydim. Dolayısıyla yanı başınızda bir kardeşiniz var. Bolu Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla her türlü konuda yardıma hazırız.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen 5,9 şiddetindeki deprem nedeniyle bugün ikinci kez Gölyaka’ya gitti.

Depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti

Depremin merkez üssü olan ilçede kendisine eşlik eden CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ve CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz ile birlikte esnaf ziyareti yapan Özcan, Gölyakalı depremzedelere “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu. Yoğun ilgi gören Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin her zaman Düzce ve Gölyaka halkının yanında olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölyaka ziyaretinin ardından Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı.

“Gölyaka’ya dışarıdan ilk gelen kişi benim”

İlk olarak Düzce ve Gölyaka halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biraz önce Gölyaka’daydık. Aslında deprem sabahı da Gölyaka ve Düzce’ye geldik buradaki durumu yerinde görmek için. Buraya dışarıdan ilk gelen kişi benim.” dedi.
Depremin şiddetine değinen Özcan, “Çok sallandık. Öyle küçük bir deprem değildi. Depremi unutmuştuk, bize hatırlatmış oldu Allahuteala. Ve depremle ilgili ne kadar eksik bir çalışma yaptığımızı da hatırlamış olduk.” diye konuştu.

“Kentsel dönüşümde ülke olarak sınıfta kaldık”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, açıklamasında “ÖTV” vergilerine de değindi.
“99 depreminden sonra Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) çıkartıldı” diyen Özcan, “Ancak bu paralar depremle hiç alakası olmayan yerlere harcandı. Kentsel dönüşüm konusunda ülke olarak sınıfta kaldık. Düzce’de kentsel dönüşüm falan yapıldı diyorlar, olmadı. Bolu’da da olmadı kentsel dönüşüm. Ama şu oldu hem Bolu’da hem de Düzce’de yapı stokunun yüzde 70’i yenilenmiş oldu. 1998, 2007 ve 2018 yönetmeliklerine göre hem Bolu’da hem de Düzce’de yapılar yenilendi. Eğer 99’daki yapı stoku aynı olsaydı Allah korusun hem Bolu’da hem de Düzce’de yıkımlar olabilirdi.” ifadelerini kullandı.

Düzce halkına seslendi: “Yanı başınızda bir kardeşiniz var”

Özcan son olarak, Düzce halkının her zaman yanında olduğunu vurgulayarak, “Ben tekrar Düzceli hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz kardeşiz. 1999 depremi bizi fiziken ayırmıştı ama ondan sonraki süreçte, özellikle ben milletvekili iken her zaman Düzce ile ilgili konuları TBMM’ye taşıyan bir milletvekiliydim. Dolayısıyla yanı başınızda bir kardeşiniz var. Bolu Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla her türlü konuda yardıma hazırız. Allah bu tür afetlerden ülkemizi, Düzce’mizi, Bolu’muzu korusun.” dedi.

CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit’te çok şiddetli bir deprem yaşadıklarını belirterek, Başkan Özcan’a Düzce halkının her zaman yanında olduğu için teşekkür etti.