Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN’DAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE DİĞER SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE MEKTUP

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN’DAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE DİĞER SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE MEKTUP
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Borazanlar Camisi’ne kazandıracakları yeni cami ile ilgili başlatılan yardım kampanyasına destek vermeleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyasi parti liderlerine mektup göndereceklerini açıkladı.

Özcan, mektuplara ilişkin, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm siyasi parti liderlerimizin, bu cami için yapacakları bağış ve katkılar ülkemizde milli birliğin ve bütünlüğün sağlanmasına ve bütün dünyanın da bu birlik ve beraberliği görmesine sağlayacaktır. Bolu halkı adına ileteceğiz. Takdir kendilerinin.” dedi.

Türkiye’nin belediye bütçesiyle yapılacak ilk camisi Bolu’da yükselecek. Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesi’ne kazandırılacak yeni cami için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Mektubunda Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bağışta bulunduğu caminin inşası için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da yardım kampanyasına bağışta bulunarak katkı vermesini talep etti.

“Burada bir cami ihtiyacı olduğunu tespit ettik”

Gönderdiği mektuba ilişkin bugün bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Borazanlar Mahallesi’nde neden yeni bir camiye ihtiyaç duyulduğuna açıklık getirerek, “Borazanlar Mahallesi son 10 yılda nüfusunu 9’a katlamış bir mahallemiz. Yaklaşık 10 yıl önce 2 bin olan nüfus şimdi 18 bin. Bolu’da ortalama bin 500 kişiye bir cami düşüyor ama Borazanalar Mahallesi’nde 9 bin kişiye 1 cami düşüyor. Burada bir cami ihtiyacı olduğunu muhtarımızla ve mahalle halkımızla birlikte tespit ettik. Hisseli bir yer vardı, sağ olsunlar vatandaşlarımız hisselerini bağışlayarak bize cami yapma olanağını sundular. Biz de tapusunu çıkarttık, imarla ilgili işlemlerini tamamladık, projesini hazırladık, ihalesini hazırladık, yardın da ihalesi gerçekleştirilecek.” dedi.

“Bizim bu camiyi yapacak ekonomik gücümüz var”

“Türkiye’de belediye bütçesiyle yapılacak ilk cami” olma özelliğini taşıyacak cami için, vatandaşlardan gelen talep üzerine Bolu Valiliği’ne müracaatta bulunduklarını ve bir yardım kampanyası başlattıklarını bildiren Özcan, “Şu yanlış anlaşılmasın, bizim bu camiyi yapacak ekonomik gücümüz çok şükür var. Ancak vatandaşlarımız bu fikrimizi duyunca yoğun bir şekilde bize müracaat ettiler, ‘bu caminin sevabına biz de nail olalım’ dediler. Bu düşünceyle biz de yardım kampanyası başlattık.  Bu kapsamda ben bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdım. Akabinde Sayın Bahçeli olmak üzere tüm siyasi parti liderlerimize de ayrı ayrı mektup yazıp, katkıda bulunmak isteyip istemediklerini soracağız.” diye konuştu.

“Takdir kendilerinin”

Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyasi parti liderlerinin yapacağı bağışlarla milli birliğin ve bütünlüğün dünyaya gösterilmesini sağlayacağını da belirterek, “Camiler Allah’ın evidir. Hepimiz de aynı Allah’ın kullarıyız. Bu anlamda tüm siyasi parti liderlerimizin, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu cami için yapacakları bağış ve katkılar ülkemizde milli birliğin ve bütünlüğün sağlanmasına ve bütün dünyanın da bu birlik ve beraberliği görmesini sağlayacaktır. İşte bu düşünceden hareketle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasi parti liderlerimize Bolu halkı adına ileteceğiz. Takdir kendilerinin. Bağış verirlerse de Allah razı olsun, vermezlerse de Allah Razı olsun.” ifadelerini kullandı.

İşte O mektup:

Öte yandan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan için kaleme aldığı mektubu da Bolu kamuoyu ile paylaşarak, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanım,

Hz. Peygamberimizin ‘Kim Allah için bir ev inşa ederse ( Mescit yaparsa) Allah’ da cennette onun için bir ev yapar.’ Hadis-i Şerifinden hareketle, 5393 sayılı Belediye Kanununun 14/b Maddesini dayanak haline getirerek gerçekten ihtiyacı olan Borazanlar Mahallesine camii inşa etmeye karar verdik.

Camii alanının tamamı bağış yoluyla Belediyemizin mülkiyetine geçmiş, projeleri çizilmiş, 01 Haziran 2021 tarihinde ihalesi gerçekleşecektir.

Bizim anlayışımıza göre cami yapmak veya yapılmasına vesile olmak sevaptır.

Bu anlayıştan hareketle Bolu Valiliğimize müracaat ederek bahsi geçen Caminin yapımı için “Resmi Bağış Kampanyası” yapılmak üzere izin alınmış, aşağıda bilgileri yazılı 3 Kamu bankasında hesaplar açılmıştır.

Amacımız imkanları doğrultusunda çok sayıda vatandaşımızın “Caminin sevabına nail” olmasıdır. Toplanan bağışın tamamı valilik iznine uygun olarak sadece caminin yapımında kullanılacaktır.

Bağış hesabı duyurularımız “Senin de bir camin olsun” başlığı ile başlamıştır.

İlk 3 bağış sahibi de Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, Sayın Meral AKŞENER ve Sayın Ekrem İMAMOĞLU olmuştur. Kendilerinden Allah bin kere razı olsun.

Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü temsil eden zat-ı alinizin de bu camiye katkı ( Bağış ) yapması tüm Bolu halkını mutlu edecek, başka Belediyelere de örnek olacaktır. Bütün Bolu halkı inançlı bir insan olarak bu çağrımıza kayıtsız kalmayacağınızı düşünmekteyiz.

Ayrıca camimiz tamamlandığında açılışının sizin önderliğinizde tüm siyasi parti liderlerimizin katılımı ile yapılması birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya göstermek açısından anlamlı olacaktır.

Bolu halkı adına şükranlarımı sunar, saygılarımı arz ederim.”


Etiketler: bolu haberler