Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN MÜJDEYİ VERDİ

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN MÜJDEYİ VERDİ
Yurtdışına ihracat yapmaya hazırlanan Bolu Belediyesi Anabolu Konserve Fabrikası için iki mahalledeki sosyal tesiste onlarca ev hanımı üretime dâhil edildi. Kadınları ilk iş gününde ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, amaçlarının para kazanmak olmadığını söyleyerek, “Bu işten belediyenin kasasına bir kuruş girmeyecek. Kazandığımızı sizlerle paylaşacağız. ” dedi.

Bolu Belediyesi şehre kazandırdığı “AnaBolu Konserve Fabrikası”, gelen siparişleri yetiştirmek hem de kentteki kadın istihdamını arttırmak amacıyla ev hanımlarını üretime dahil etme kararı aldı.

Bu kapsamda uygun olan “Mahalle Sosyal Tesisleri” Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mahalle muhtarlarıyla yaptığı görüşme sonrası “konserve üretim atölyesine” dönüştürülürken, Köroğlu ve Ovadüzü Mahallesi Sosyal Tesislerinde onlarca kadın bugün ilk kez işbaşı yaptı. Gerekli hijyen ve çalışma şartlarının oluşturulduğu her iki tesiste kadınlar, Bolu Anadolu Konserve Fabrikası yetkililerinin denetiminde gün boyu konserve üretimi gerçekleştirdi.

Özcan: “Kazandığımızı sizlerle paylaşacağız”

Ürettikleri ürün başına ücret alacak olan kadınları Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da ilk mesai gününde yalnız bırakmadı. BOLTARTEK Genel Müdürü Bahadır Acar ile birlikte sosyal tesisleri ziyaret eden Özcan, kadınlarla sohbetinde amaçlarının para kazanmak olmadığını belirterek, “Amacımız burada para kazanmak değil. Kadınlarımıza gelir kapısı açmak. Bu işten belediyenin kasasına bir kuruş girmeyecek. Kazandığımızı sizlerle paylaşacağız. ” dedi. Belediyenin kendilerine sağladığı istihdam ile gelir elde etmeye başlayan kadın işçiler de projeden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a teşekkürlerini sundu.

Etiketler: bolu haberler