Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BEL. A.Ş. İLE BELEDİYE-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

BOLU BEL. A.Ş. İLE BELEDİYE-İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Bolu Belediyesinin şirketi olan Bolu Bel. A.Ş.’de en düşük maaş ikramiye hariç 11 bin 760 TL oldu.

Bolu Belediyesinde bir toplu iş görüşmesi daha mutlu sonla bitti. Personel şirketi olan Bolu’yu Seviyorum A.Ş.’den sonra Bolu Bel. A.Ş. çalışanlarına yönelik 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediye-İş Sendikası ile yapılan sözleşmeye göre Bolu Bel. A.Ş.’de en düşük maaş, ikramiyeler hariç 11 bin 760 TL oldu.

Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplu sözleşme töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Bel. A.Ş. bünyesinde çalışanların büyük çoğunluğunun saha elamanı olduğunu vurgulayarak, “Büroda, masa başında çalışanla sokaktaki temizlik işçisi, Su Kanalizasyonda lağım temizleyen işçi aynı maaş almayacak dedik. Ve büyük ölçüde dediğimiz noktaya geldik. Sizde beden işi daha fazla olduğu için sizin ücretleriniz Bolu’yu Seviyorum A.Ş.’ye göre daha fazla. Ortalama 500 TL daha yüksek olacak. Buna göre Bolu Bel. A.Ş. bünyesinde en düşük maaş sendika ikramiyesi çıkılmış haliyle net 11 bin 760 TL oldu. Eğer iki çocuğun varsa 200 TL, on yıllık çalışansan 600 TL daha ekleyeceksiniz. Bu senin cebine net olarak girecek. Temmuz ayında bu ücretler yüzde 10 artacak. Mayıs’a kadar asgari ücrete ekstra bir zam yapılırsa, maaşlarımızın asgari ücret kısmına aynı oranda zam yapacağız. Dolayısıyla biz sizi mağdur etmeyeceğiz. Tabi fazla mesainizi de hak ettiğin şekilde almaya devam edeceksiniz” dedi.

Başkan Tanju Özcan’ın konuşmasından sonra imzaların atılmasına geçildi. Bolu Belediye Başkanı Özcan ve Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı İlhami Yurt, 2 yıllık toplu iş sözleşmesini çalışanların alkışları eşliğinde imzaladılar.

Törende ayrıca Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, Bolu Bel. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sarıyıldız ve Genel Müdür Kadir Çapkın’da hazır bulundu.

Etiketler: bolu haberler