Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BAROSU’NDAN GREV KARARI

BOLU BAROSU’NDAN GREV KARARI
Bolu Barosu, 20 Aralık Salı günü saat 24:00 itibariyle, 24 saatliğine greve giderek, CMK Otomatik Atama Sistemleri’nin kapatılacağını duyurdu.

Haber: Oğuzhan Eke

Avukatlar, 24 saatlik grev kararı aldı. 65 il barosu tarafından yapılan ortak basın açıklamasıyla duyurulan karara, Bolu Barosu da ortak oldu. Konuyla ilgili Bolu Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamanın satır başları şöyle:

“HİZMETLERİNİN DURDURULMASINA KARAR VERİLMİŞTİ”

“5 Eylül 2022 tarihli Baro Başkanları toplantısında; CMK(zorunlu müdafilik hizmeti) ücretlerinin günün ekonomik koşullarına ve Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi de dikkate alınarak iyileştirilmesi, KDV oranının da %1'e indirilmesi konusunda ortak mücadele edilmesi ve bu amaçla 81 Baro tarafından ilk etapta CMK hizmetlerini yavaşlatılmasına sonrasında kademeli olarak hizmetlerinin durdurulmasına karar verilmişti” denildi.

“YETERLİ ADIMLARIN ATILMADIĞINI ÖĞRENMİŞ BULUNMAKTAYIZ”

“13 Eylül 2022 tarihindeki yavaşlatma eyleminden sonra TBB'nin, Adalet Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu makul düzeyde bir iyileştirmenin yapılacağı söylermiş ve eylemler askıya alınmıştır. Geldiğimiz aşamada beklentiler doğrultusunda CMK Ücretlerinin Avukatlık mesleğinin saygınlığına ve günün ekonomik koşullarına uygun bir seviyeye getirilmesi, KDV oranının %1'e indirilmesine yönelik somut ve yeterli adımların atılmadığını ve atılmayacağını öğrenmiş bulunmaktayız.”

“CMK OTOMATİK ATAMA SİSTEMLERİ KAPATILACAKTIR”

“05.09.2022 Tarihli Baro Başkanları Toplantısında alınan karar doğrultusunda ilk etapta 20.12.2022 Saat 24:00 itibariyle 24 saatliğine "CMK Otomatik Atama Sistemleri" kapatılacaktır. Avukat görevlendirmeleri 24 saat boyunca sadece şiddet ve istismar mağduru çocuk ve kadınlar için ilgili birimlerin Baro Başkanlıklarına taleplerini (yazdı veya telefonla) ulaştırılması halinde yapılacaktır.

Bu süreçte CMK ücretleri ile ilgili devam eden görüşmelerin neticesi de takip edilecek, gelişmeler ışığında kararımızın değiştirilebileceği ve görevlendirmelerin süresiz durdurulabileceğini de (şiddet ve istismar mağduru çocuk ve kadınlar için gelen talepler hariç) kamuoyunun bilgisine sunanız.”

Etiketler: bolu haberler