Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BAROSU DA İSTİSMAR DAVASINDA…

BOLU BAROSU DA İSTİSMAR DAVASINDA…
Bolu Barosu, 6 yaşında evlendirilerek istismara maruz kalan H.K.G’nın İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasına katıldı.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Geçtiğimiz aylarda, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken müridi Kadir İstekli ile evlendirmesi ülke gündemine bomba gibi düşmüştü.  H.K.G.’nin 6 yaşında zorla evlendirilmesi ve sistematik cinsel istismara maruz bırakılmasına yönelik davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün gerçekleştirildi. İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba Gümüşel ve anne Gümüşel hakkında da 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

BOLU BAROSU’DA DURUŞMAYA KATILDI

Bolu Barosu da İstanbul’a giderek duruşmaya katıldı. Baro tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “Bolu Barosu Başkanlığı olarak Kamuoyunda büyük tepki çeken 6 yaşından beri sistematik olarak istismara maruz bırakılan H.K.G’nin  İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davasına katılma talebinde bulunarak 30.01.2023 tarihinde yapılan duruşmasına katıldık.” ifadeleri kullanıldı.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE ‘DUR’ DİYECEĞİZ”

Büyük yankı uyandıran olaya dair tepkiler çığ gibi büyürken bir tepki de Bolu Barosu’ndan gelmişti.

Baro’dan yapılan açıklamada, “Ülkemizin yıllardır çözülmeyen ve çözülmek istenmeyen en büyük sorunlarından biri istismar ve ihmal edilen mağdur çocuklar. Kamuoyu İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiğinin görüntüleri ile sarsıldı. Dünyada her 2 saniyede bir kız çocuğu zorla evlendiriliyor, sosyal-kültürel etkenler ve toplum gelenekleri gereği böyle olduğu savunuluyor ve 700 milyonu aşkın çocuğun hayallerine veda etmesine göz yumuluyor. Çocuk gelin yoktur. İstismara uğrayan çocuk vardır! Ailesinin göz yummasıyla sistematik olarak istismara uğrayan, toplumun hoş görmesiyle çocukluk hayallerine veda eden, eğitim sisteminin boşlukları yüzünden okuyamayan çocuklar, kişisel çıkarlar uğruna mağdur edilen, istismar ve ihmal edilen çocuklar. Ülkenin bu temel sorunu çözüme kavuşturulana dek mağdur olan herkesin yanında olacağımızı, bu ahlaksızlıklara, hukuksuzluklara sesimiz çıktığı, kadar, bıkmadan, usanmadan, sonuna kadar hukukun üstünlüğü çerçevesinde ‘Dur’ diyeceğimizi, çocuğun ve çocuğun haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” sözlerine yer verildi.

 

Etiketler: bolu haberler