Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BAROSU ATATÜRK ANITI’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI

BOLU BAROSU ATATÜRK ANITI’NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI
Bolu Barosu, Samsun’daki Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımlayarak, konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Samsun’da bulunan Atatürk Anıtı iki kişi tarafından, araçla çekilerek yıkılmaya çalışıldı. Saldırıyı yapan kuzenler tutuklanırken, Bolu Barosu da bir kınama mesajı yayımladı. Atatürk’ün verdiği mücadele ve Samsun’un önemine dikkat çekilen açıklamada, konunun takipçisi olunacağı dile getirildi. Bolu Barosu tarafından sosyal medyada yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“KURTULUŞ SAVAŞIMIZI, ZAFERLE TAÇLANDIRMIŞTIR”

“Gazi Mustafa Kemal, tüm dünya tarihi için eşi benzeri görülmemiş destansı bir askeri mücadele sonucunda ulusal kurtuluş savaşımızı, büyük bir zaferle taçlandırmıştır. Büyük eseri Nutuk’a ‘1919 senesi Mayıs’ının 19. günü Samsun’a çıktım’ cümlesi ile başlamış, ülkemizin içinde bulunduğu genel durumu tasvirle devam ederek anlattığı perişan ülkeden, ekonomik ve sosyal alanda büyük adımlar atan, kadının eşit bir birey olarak yaşama katıldığı, döneminin çok ilerisinde, çağdaş, laik, demokratik, aydınlık bir ülke yaratmıştır.”

“CUMHURİYETİN KIYMETİNİ HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ ANLIYORUZ”

“Bizler, bu toprakların bizlere vatan olması için verilen mücadelenin ve Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetin kıymetini her geçen gün daha iyi anlıyor, eserine her geçen gün daha kuvvetle sarılıyoruz. Biliyoruz ki, bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak, kendi kaderimizi kendimiz tayin edebiliyorsak, fikri hür vicdani hür nesiller için uğraş verebiliyorsak, hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı için sesimizi gür bir şekilde çıkartabiliyorsak, eşit yurttaşlar olarak var olabiliyorsak, tüm bunlar O eşsiz lider, askeri ve siyasi deha sayesindedir.

“AVUKATLAR OLARAK ESEFLE KINIYORUZ”

“Samsunda Atatürk Anıtına yapılan bu hain saldırı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığımızı, O’nun açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüme kararlılığımızı bir kez daha ifade etmemize vesile olmuştur. Zira aziz Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlılığı karanlık yüzler tarafından zerrece sarsılamayacak güç ve iradededir. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinde kahramanca yer almış silah arkadaşlarını rahmet ve sonsuz bir minnetle anıyor, yapılan saldırıyı Barolar ve avukatlar olarak esefle kınıyor, menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin hak ettikleri en ağır cezayı almaları için yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”