Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU ATA’SINI İLK GÜNKÜ GİBİ KARŞILADI

BOLU ATA’SINI İLK GÜNKÜ GİBİ KARŞILADI
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 88. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Uğur Mumcu Parkı’nda temsili olarak karşılandı. Milli sporcularımız Emre Öztekin ve Hilal Mutluoğlu'nun Vali Kılıç'a Şanlı Bayrağımızı teslim etti. Ardından çok sayıda vatandaşın ve il protokolünün katılımıyla Anıt Park’a kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

88 yıl önce Atatürk’ün Bolu’ya giriş yaptığı o dönemki adıyla Fırka Tepesi, şu anda ise Uğur Mumcu Parkı’nın bulunduğu bölgede yapılan ilk törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, kurum müdürleri, siyasi partilerin İl başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Gaziler, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

İLK PROGRAM UĞUR MUMCU PARKI’NDA YAPILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 88. yıldönümü münasebetiyle Bolu Platformu’nun Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi iş birliğinde düzenlediği tören coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk program her yıl olduğu gibi Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleşti.

ULU ÖNDER ATATÜRK TEMSİLİ OLARAK KARŞILANDI

Etkinlikte Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk temsili olarak karşılandı.  Uğur Mumcu Parkı önünde düzenlenen programda Bolu Valisi Erkan Kılıç’a, milli sporcularımız Emre Öztekin ve Hilal Mutluoğlu tarafından Şanlı Bayrağımız takdim edildi. Türk Bayrağını milli sporcularımızdan alan Vali Kılıç, şanlı bayrağımızı üç kez öpüp alnına götürerek Karakuş’tan teslim aldı.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi tarafından gerçekleştirilen Bolu yöresine ait halk oyunları gösterisi protokol ve diğer tüm katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

ATA’YA SAYGI YÜRÜYÜŞÜNDE BULUNULDU

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Atatürk’e Saygı Yürüyüşü’ne geçildi. Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayan, Belediye Bandosu ile Bayrak ve flamaların da yer aldığı “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü” İzzet Baysal Caddesi’nden geçilerek Anıtpark’ta son buldu.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan Anıtpark’taki törende Bolu Valiliği çelengi Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından, Garnizon Komutanlığı’nın çelengi Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can tarafından, Bolu Belediyesi Başkanlığı’nın çelengi de Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından konuldu.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK

Çelenklerin sunulmasından sonra Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Anıt Özel Defteri, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından imzalanarak okundu.

VALİ KILIÇ ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını törendekilere paylaşan Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Bolu’ya teşriflerinizin 88. Yıl dönümünde sizi saygı ve minnetle anıyoruz. Aziz Atatürk, Bolu’ya geldiğiniz o günde işte Türkiye Cumhuriyetinin geleceği bunlardır. Bu gençlere değer verilmeli ve en iyi biçimde yetişmeleri sağlanmalıdır. Çünkü Cumhuriyet bunların omuzlarında yükselecektir. Sözünüz doğrultusunda bilgili değerlerine bağlı ve üretici gençler yetiştirmek için büyük gayret göstermekteyiz.  Yine uygarlık yolunda başarı yenileşmeye bağlıdır. Sosyal ve iktisadi hayatta ilim ve fen sahasında başarılı olmak için yegâne gelişme ve ilerleme yolu budur. Sözünüz doğrultusunda da tüm kurumlar olarak fedakârca çalışmaktayız. Göstermiş olduğunuz ilke ve hedefler doğrultusunda tüm gücümüzle çalışacağımıza söz verirken, sizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anarken gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun” ifadeleriyle selendi ve Anıt Özel Defterini imzaladı.

BAŞKAN ÖZCAN ANIT ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Anıt Özel Defteri’ne yazdıklarını törendekilere paylaşan Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Cumhuriyetimizin kurucusu başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 17 Temmuz tarihi tam 88 yıl önce Bolu’yu teşrifleriniz ile biz Boluluların bayramı olmuştur. O nedenle bugün bizler 88 yıl önce olduğun gibi aynı coşku ve aynı heyecanı yüreğimizde hissederek, sizin Bolu’ya gelişinizi kutluyoruz. Gün geçtikçe de sizlere özlemimiz, sevgimiz daha da artıyor.

Kalbi her an sizin sevginizle atan bir “Atatürk milliyetçisi”, 88 yıl önce teşriflerinizle onurlandırdığınız Bolu’nun belediye başkanı olarak gösterdiğiniz hedef ve ilkeler doğrultusunda hem Bolu’ya hem ülkeme hizmet etmeye devam ediyorum. Şartlar ne olursa olsun, açtığını yolda gösterdiğiniz hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Bu duygu ve düşüncelerle sizi ve ebediyete intikal etmiş silah arkadaşlarınızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve rahmetle yad ediyor, saygılar sunuyorum. Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun!” diyerek Anıt Özel Defterinde yazdıklarını okudu ve imzaladı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın da Anıt Özel Defteri için kaleme aldıklarını okuyup imzalamasından sonra kutlama programı sona erdi.

“ATATÜRK” FOTOĞRAF SERGİSİ GEZİLDİ

Anıt Park’taki törenin ardından Bolu Belediye Başkanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde “Atatürk ve Bolu” ile Kent Konseyi tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları” sergisi gezildi.

17 Temmuz Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 88’nci yıldönümü kutlama programı kapsamında,Atatürk'ün Bolu'ya gelişinde çekilen fotoğrafların da yer aldığı “Atatürk ve Bolu Fotoğrafları” sergisini gezen Bolu Valisi Erkan Kılıç ve beraberindekiler fotoğraflar hakkında bilgiler aldılar.

Etiketler: bolu haberler