Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BOLU ARAMA KURTARMA GÖNÜLLÜLERİ EĞİTİMİ PROJESİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

“BOLU ARAMA KURTARMA GÖNÜLLÜLERİ EĞİTİMİ PROJESİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmeye hak kazanan “Bolu Arama Kurtarma Gönüllüleri Eğitimi Projesi” Protokolü Bolu Valiliği ile İnsan Hakları ve Hizmet Derneği arasında imzalandı.

Bolu Valiliği’nde yapılan protokol törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, İl Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü İslahattin Mülayim, İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Can katılım sağladılar.

Söz konusu proje kapsamında İlimizde yaşanabilecek olası afetlere karşı İnsan Hakları ve Hizmet Derneği’nin ilgili kamu kurum/kuruluşlarımızla işbirliği ve koordinasyon içerisinde etkin, hızlı, donanımlı bir şekilde afetlere müdahale yeterliliğinin artırılması sağlanacak ve toplumumuzda afet bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri ile farkındalık çalışmaları düzenlenecek

Protokol töreninde projeyi değerlendiren Bolu Valisi Erkan Kılıç, “İçişleri Bakanlığımız Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, derneklere sağladığı proje destek programı kapsamında, afet bilincinin artırılması ve bağımlılıkla mücadele konuları başta olmak üzere eğitim, sağlık, sosyal uyum gibi konularda projeler üreten ve geliştiren sivil toplum kuruluşlarına destek olmaktadır.

Bu kapsamda bizlerin de İlimizde yaşanması muhtemel afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmamız, hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilmemiz, ekiplerimizi ve gönüllülerimizi sürekli eğiterek sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde hareket etmemiz son derece önemli.

İnsan Hakları ve Hizmet Derneği' de bu proje sayesinde muhtemel afet durumlarında arama kurtarma birimleri aracılığıyla kendilerini daha da geliştirerek ilgili kurumlarımızla birlikte gönüllülük esasıyla daha profesyonel bir şekilde faaliyet gösterecekler.

Bu proje kapsamında Bakanlığımız tarafından İnsan Hakları ve Hizmet Derneği’ne sağlanacak olan mali destek ile Bolu Arama Kurtarma Gönüllüleri Eğitimi Projesi hayata geçirilmiş olacak.

Bu vesileyle; Tüm projelerimizde desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ ya Bolulu Hemşehrilerim ve şahsım adına teşekkür ediyor, projenin Bolu’ya hayırlı olmasını diliyorum "dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakcı, Bolu Valisi Erkan Kılıç’a vermiş olduğu destekler dolayısıyla teşekkür etti.

Etiketler: bolu haberler