Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU ADLİYESİNDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BOLU ADLİYESİNDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Bolu Adliyesinde görev yapan 26 personel, tamamladıkları eğitimlerin ardından törenle AFAD gönüllüsü yeleklerini giydi. Törenin ardından adliyede sirenlerin çalmasıyla birlikte deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Haber: Yasin Celal Torun

Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl AFAD Müdürlüğünün organizasyonunda “Adliye AFAD Gönüllüleri” programı hazırlandı. Program çerçevesinde aralarında hakim ve savcıların da olduğu değişik meslek gruplarından 26 kişi teorik ve pratik eğitimler aldı. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 26 AFAD gönüllüsü Bolu Adliyesinde düzenlenen törenle yeleklerini giydi.

“TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER ALACAKLAR”

Törende konuşan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, “Toplumun afet bilincinin gelişmesi, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranışların öğrenilmesi ve bu konudaki farkındalığın artırılması için Cumhuriyet Savcılığı ile İl AFAD Müdürlüğü “Adliye AFAD Gönüllüleri” programı hazırlandı. Bu proje çerçevesinde adliyede çalışan değişik meslek gruplarındaki arkadaşlarımız birinci grup olarak 26 kişi teorik ve pratik eğitim aldılar. İkinci grup 24 kişi de bu programa katılacaklar. Onlarda teorik ve pratik eğitimler alacaklar” şeklinde konuştu.

BOLU ADLİYESİNDE DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Törenin ardından kentin en yüksek binalarından birisi olan Bolu Adliyesi’nde deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Adliye içerisinde sirenlerin çalmasıyla birlikte personeller elleriyle başlarını koruyarak depremin bitmesini bekledi. Sirenlerin susmasıyla birlikte kontrollü şekilde dışarı çıkan personel toplanma alanında çadır kurdu.
Etiketler: bolu haberler