Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’YA 101 MİLYONLUK DESTEK

BOLU’YA 101 MİLYONLUK DESTEK
Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, 2020 yılı sosyal koruma kalkanı uygulaması kapsamında istihdamı korumaya yönelik uygulanan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve işsizlik maaşı ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel Haber: ASLI AKIŞ

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hayata geçirilen sosyal koruma kalkanı kapsamında Bolu’da toplamda yapılan ödemelerin 101 milyon 986 bin TL olduğunu söyledi.

İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, Pandemi sürecinin bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve ilimizi ciddi şekilde etkilediğini belirterek; “İş gücü piyasası ve piyasalar da bundan etkilendi. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetimizin tarafından bu etkilerin en aza indirilmesi; vatandaşımızın, esnafımızın ve sanayicilerimizin süreci en az yara ile atlatmaları için hızla tedbirler alındı. Bu tedbirlerin içerisinde en büyük görev kurumumuza düşmüştür. Fon kaynaklı; Nakdi Ücret Desteği, Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Maaşı ödemelerimiz, Mayıs ayından beri çok yoğun şekilde devam etmektedir. Önce Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri başladı. Kısa Çalışma Ödeneği hakkı kazanamayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Nakdi Ücret Desteği hemen devreye sokuldu. İşten çıkarılma yasaklandı ancak bundan hemen önce, işini kaybeden vatandaşlarımızın mağdur olmaması için İşsizlik Maaşı Desteği gündeme alındı” diye konuştu.

“BOLU’DA TOPLAM 101 MİLYON 986 BİN TL ÖDEME YAPILDI”

Bolu’da; Nakdi Ücret Desteği, Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Maaşı ödemelerine ilişkin rakamları paylaşan İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın, “Bolu’da, bu güne kadar Mayıs ve Ekim ayları dâhil, Nakdi Ücret Desteği olarak; 17 milyon 133 bin 992 TL ödeme yaptık. İşsizlik Maaşı olarak; 18 milyon 740 bin 390 TL ödeme yaptık. Kısa Çalışma Ödeneği olarak da; 66 milyon 111 bin 700 TL ödeme gerçekleştirdik. Mayıs ve Ekim ayları arasında fon kaynaklı toplam ödeme; 101 milyon 986 bin TL civarındadır. Bu rakamlara, Kasım ayı ödemelerimiz dahil değil, Kasım ayı ödemeleri de Aralık başı başlayacak” ifadelerini kullandı.

“ESNAFLARIMIZ YENİDEN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN YARARLANABİLİRLER”

İsmail Yalçın, 30 Haziran’dan önce Kısa Çalışma Ödeneğine müracaat etmiş olan esnafların yeniden başvuru yaparak ödeme alabileceklerinin altını çizerek;  “Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin süresinin uzatılma yetkisi Sayın Cumhurbaşkanımıza verildi. Bunun ardından 2 ay süreyle uzatma kararı alındı. Özellikle bazı iş yerlerinin tekrar kapatılma zorunluğundan sonra, iş yerini kapatan ya da çalıştıramayan bütün esnaflarımız tekrar bize uzatma talebinde bulunup, Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabilirler. Bir tek şartımız var; 30 Haziran’dan önce Kısa Çalışma Ödeneğine müracaat etmiş olmaları gerekiyor. 30 Haziran’dan önce müracaat etmiş iş yerlerimiz, belirli bir süre kullandıktan sonra Kısa Çalışma Ödeneklerini durdurmuş olsalar bile, yeniden uzatma talebinde bulunabilirler” şeklinde konuştu. 

Etiketler: bolu haberler