Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DAN ANKARA’YA ‘EMEK VE ADALET’ YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

BOLU’DAN ANKARA’YA ‘EMEK VE ADALET’ YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI
Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası, Bolu Belediyesinde iş akdine son verilen 97 işçinin işe geri alınması amacıyla Bolu’dan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’daki genel merkezine “Emek ve Adalet” yürüyüşü başlattı.


Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi'nde iş akdine son verilen 97 işçiye destek amacıyla Hak-İş sendikası tarafından Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş başlatıldı. Bolu Belediyesi ve CHP Bolu İl Başkanlığı'na siyah çelenk bırakılmasının ardından yüzlerce kişinin katılımıyla başlayan yürüyüşün 22 Haziran'da tamamlanması bekleniyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan adaylığı döneminde, 19 Aralık'ta noterde imza atarak, o güne kadar belediyede çalışan hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağı yönünde söz vermişti. 19 Aralık'tan sonra taşeron olarak istihdam edilen 127 işçiden 97'sinin görevlerine 22 Nisan'da son verilmiş, iş akdine son verilen işçiler tarafından 49 gün önce Bolu Belediye binası önünde oturma eylemi başlatılmıştı. İşçilerin 49 gün boyunca devam eden eylemlerinin ardından, bugün Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş başladı.

İşçilerin 49 gün boyunca devam eden eylemlerinin ardından, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş'e bağlı sendikalarının yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri ve farklı illerden gelen yüzlerce işçi Ankara’ya yürümek için Bolu Belediyesi önünde toplandı.

“NOTER TAAHHÜTÜ NEREDE KALDI”

Yürüyüş öncesi işçilere seslenen Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan;  “Bugün buradaki çadırın kuruluşunun 49’uncu günü. İşten çıkarılan yaklaşık 700 arkadaşımız adına sembolik olarak devam eden bu çadır eylemi 49 gündür birilerine mesaj vermeye çalışıyor. Bir taraftan Hak-İş üyesi olduğu için Hizmet-İş Sendikası’na ve diğer Hak-İş’e bağlı sendikalara bağlı olduğu için baskılarla, tehditlerle, sürgünlerle sendikalarımızdan istifa ettirilen arkadaşlarımızın sayıları her gün artırılırken, bir taraftan seçim meydanlarından noterden taahhütname yayınlayıp, biz hiçbir işçimizi işten çıkarmayacağız, hiçbir işçimizin işine son vermeyeceğiz diyerek elimize noterden taahhütname yayınlayan Bolu Belediye Başkanı, bir taraftan Kur’an öperek millete mesaj veren Bolu Belediye Başkanı’na sesleniyorum. Bu noter taahhütü nerede kaldı. Neredesiniz. Milleti kandırdınız. Üyelerimizi kandırdınız. İşçileri kandırdınız. Halkı kandırdınız ama Rabbimi kandıramadınız. Bunun hesabını vereceksiniz” diye konuştu.

“SÖZÜNÜZÜ YERİNE GETİRİN İSTİYORUZ”

Tek isteklerinin işleri ve aşlarını geri almak olduğunu kaydeden Arslan, “Biz millet iradesine saygılıyız. Esas olan Bolu halkına, Bolu işçilerine taahhüdüdünü yerine getirmeyenlerin hesap vermesi gerekiyor. Bu hesabı biz sormak için buradayız. Bize vaadedilen, taahhüt edilen, işinizle aşınızla uğraşmayacağız diyenlerin sözünü tutmasını istiyoruz. Biz kimseyi hedef almıyoruz. Söylenen sözleri burada konuşuyoruz. Noterden taahhütname yayınlayıp milleti kandıranlara söylüyoruz. Bunun arkasında durun istiyoruz. Daha ne yapacağız biz. Sözünüzü yerine getirin istiyoruz. 25 Mayıs günü Cumartesi yine buradaydım. Şu sözlerle uyarı yaptık. Ey Kılıçdaroğlu, ey Bolu Belediye Başkanı, ey CHP’li yetkililer bizi duyun. Bizi anlayın. Bizi fark edin. Bizim bir tek amacımız var. İşimizi aşımız ekmeğimizi ve geleceğimizi istiyoruz. Bizim istediğimiz bu. Burada işten çıkarılan işçilerin tek suçu var. Bolu Belediyesine hizmet etmek. Bolu belediyesinde çalışmak. Bolu’ya hizmet etmek. Bu garipler, bu mağdurlardan ne alacağınız var. Size oy vermekten başka ne kusurları var” ifadelerini kullandı.

“BİZİM BUNU YAPACAĞIMIZA İNANMADILAR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Arslan, “Bayrama sonuna kadar bekleyeceğiz dedik. Gelin bu insanları işe geri alın. Bu insanların başka bir amacı yok. Siyasal bir amaçları yok. Bunlar sadece ekmeğini, işini istiyor. Bunu verin dedik. Vermezseniz biliniz ki, gerekirse Bolu’dan Ankara’ya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne yürüyeceğiz dedik. Duymadılar, dinlemediler, önemsemediler ve bunu bizim yapacağımıza da inanmadılar. Ey Kılıçdaroğlu, adalet, demokrasi, insan hakları için Ankara’dan İstanbul’a yürürken söylediklerin nerede kaldı? Mersin’de söylediğin taahhütler nerede kaldı. Ey CHP, milleti kandırarak aldığınız oyların hesabı sorulmayacak mı sandınız. Bunun hesabını soracağız” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Arslan ve işçiler, üzerinde ‘Söz Namustur’ yazılı siyah çelengi önce Bolu Belediyesi’ne, daha sonrada CHP İl Binasına bıraktı. Çelenkleri bırakan işçiler, kortej halinde D-100 Karayolu üzerinden Ankara’ya yürüyüşe geçti.

Yürüyüş, D-100 Karayolu üzerinde gerçekleştirilirken, 22 Haziran tarihinde CHP Genel Merkezi önünde sonlanması planlanıyor.