Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLOFF KULÜBÜNDEN SERT AÇIKLAMA

BOLOFF KULÜBÜNDEN SERT AÇIKLAMA
Kısa adı BOLOFF olan Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü başkanı Burhan Turan özellikle yaylalarda, orman içinde bilinçsiz bir şekilde off road yaptığını zanneden kişilere sert tepki gösterdi.

Bolu'da sevilen sayılan isimlerin bir araya gelerek kurduğu ve özellikle toplum için yaptıkları sosyal etkinliklerle tüm Türkiye'de saygın bir konuma ulaşan BOLOFF (Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü) başkanı Burhan Turan, özellikle son dönemde kendileriyle alakası olmayan kendini bilmez bazı kişilerin off road yaptıklarını zannederek çayırlık alanlara, orman içlerine, çiçeklere ve ağaçlara zarar verdiğini söyleyerek sert tepki gösterdi.

Burhan Turan yaptığı açıklamada; "Biz BOLOFF olarak,  doğa sporları ve bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile öne çıkmış bir dernek statüsündeyiz. Özellikle söz konusu doğa olduğunda titizlikle hareket eder ve tüm kulüp üyelerimize de bu konuda brifingler veririz. Fakat üzülerek söylüyoruz ki bazı 4*4 yada SUV tarzı araç sahipleri bu konuyu dikkate almayarak  doğanın yapısını bozacak şekilde araç kullanmakta  ve özellikle çayırlık alanlarda o güzel yeşil dokuyu bozacak şekilde davranmaktadır. Bunlara şahit olan vatandaşlarımız da bu tür olayları kulübümüze mal etmektedir. Şunu özellikle söylemek isteriz ki, kulübümüze kayıtlı tüm araçlar logolu ve araca özel numaralıdır ve takibimiz altındadırlar. Bu vesile ile tüm 4*4 ve suv hatta tüm araç kullanan ve doğadan kopamayanlara sesleniyoruz. Buyrun  kulübümüze gelin,  hem bu konuda eğitimlere katılın, hem bizimle doğayı bozmadan, Off road nasıl yapılır, çevreye duyarlı olarak nasıl safari turu yapılır, nereler gezilir, Bolu’nun doğa güzellikleri nerelerdir hep beraber görelim ve doğaya ve kendimize saygılı olalım" dedi.