Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLCA HİNDİ’DEN YENİ YATIRIM

BOLCA HİNDİ’DEN YENİ YATIRIM
Bolca Hindi, kanatlı eti sektöründeki yeni yatırımıyla sektördeki payını ve gücünü arttırmaya devam ediyor. Hindi eti sektöründe bir ilke daha imza atan Bolca Hindi, ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve daha şık bir ambalaj görünümüne ulaşmak için MAP ambalaj (Modifiye Atmosfer Paketleme) sistemine geçti.


Hindi eti pazarının marka ismi Bolca Hindi’nin, Erpiliç tarafından 'Yerli sermaye yerli büyüme' yaklaşımı ile satın alınmasının ardından sektördeki yatırımları artmaya devam ediyor. Hindi eti sektöründe bir ilke daha imza atan Bolca Hindi, MAP ambalaj (Modifiye Atmosfer Paketleme) sistemine geçti. Bu sistem ile enzimatik, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmalara karşı gıdaların depolama, taşıma ve ambalajlanmasında ürünün etkileşimde bulunduğu hava bileşiminin, ürün çeşidine bağlı olarak oksijen, karbondioksit, azot ve etilen gibi gazların ortama verilmesi/uzaklaştırılması ile gıdanın çevresindeki atmosferi değiştirerek ürünün raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Hindi eti sektöründe ilk defa Bolca Hindi tarafından kullanılmaya başlanan bu yöntem, Migros marketlerin raflarında yer almaya başladı.

 

Ülkemizde son yıllarda MAP’nin üretici ve tüketici açısından çeşitli avantajlara sahip olması nedeniyle kullanımı artmaktadır. Özellikle ortam oksijeninin azaltılması ile dominant mikrofloranın metabolizmasını yavaşlatır, ürünün solunum hızını düşürür, enzimatik ve oksidatif bozulma tepkimelerini azaltır ve bu sayede üründe oluşabilecek istenmeyen duyusal kusurların oluşmasını engeller veya yavaşlatır. Ürünün raf ömrünün yüzde 50-400 uzatılmasıyla üretici açısından ekonomik kayıpları azaltır, stok ve lojistik maliyetlerinin optimize edilmesine olanak sağlar.

 

MAP ambalajı tercih etmemizin bir diğer önemli nedeni: Dünyanın en kıymetli bir yağsız protein kaynaklarından biri olan hindi etinin, ürün kalitesine paralel bir ambalaj kalitesiyle pazarda temsil edilmesi gerektiğine olan inancımız.