Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİZİMKİSİ ÖVÜNÇ ONUN Kİ İTİRAF”

“BİZİMKİSİ ÖVÜNÇ ONUN Kİ İTİRAF”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, “Uzun Bir Yolun İlk 500 Günü” ile kendisinin göreve geldikten sonra “Değişim ve Gelişimde 550 Gün”de yaptıkları çalışmaları kıyasladı. Başkan Özcan; “Sayın Bakan bana laf yetiştiriyor. Bence Düzce’nin sorunlarına odaklanması lazım. Bize laf yetiştireceğine önce kendisi şöyle bir aynaya baksın. Bizim kitapçığımızla kendi kitapçığını bir karşılaştırsın” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün,1 Mart yerel seçimlerinin ardından 500 günlük süreçte yaptıkları çalışmaların kitapçık olarak kendilerine gönderildiğini belirterek, faaliyet, projeler, mali durum ve gerçekleştirilen hizmetleri karşılaştırarak konu üzerinden Faruk Özlü’ye yüklendi.

“SAYIN BAKAN ŞÖYLE BİR AYNAYA BAKSIN”

Başkan Tanju Özcan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, Düzce’nin sorunlarına odaklanması gerektiğinin altını çizerek; “Sayın Bakan bana laf yetiştiriyor da asıl bence Düzce’nin sorunlarına odaklanması lazım. 2 tane kitapçık var. Düzce’nin ilk 500 günü. Sağ olsun bize de göndermiş. Bizim hazırladığımız kitapçık var. Burada temel şeyler var. Sayın Bakan bize laf yetiştireceğine önce kendisi şöyle bir aynaya baksın. Bizim kitapçığımızla kendi kitapçığını bir karşılaştırsın.” diye konuştu.

“BİZİMKİSİ ÖVÜNÇ ONUNKİ İTİRAF”

İki kitapçıkta da israfa yönelik atılan adımlar hakkında bilgilerin yer aldığını anlatan Başkan Özcan; “Birincisi biz israfı ne kadar önlemişiz? O ne kadar önlemiş? O rakamlara bir bakalım. İkincisi bizim ki bir övünç. Onun ki itiraf. Neden? Ben Ak Partili bir belediyeden devraldım burayı, israfın önüne geçtim diyorum. Sen Ak Partili bir belediye başkanından devraldın; sen de israfın önüne geçtik diyerek itirafta bulunuyorsun. ‘Benden önceki Ak Partili belediye başkanı israf etmiş’ diyorsun.” dedi.

“ONLAR 41 MİLYON BİZ 200 MİLYON LİRA BORCU AZALTTIK”

Düzce’nin nüfusunun Bolu’dan fazla olduğunu da dile getiren başkan Özcan, belediyenin mali durumlarından bahsetti. Özcan; “Düzce birilerinin tabiri ile iktidar partisinin belediyesi ben buna katılmıyorum burası da muhalefet belediyesi. “İlk 9 ayda belediyenin borcunu 41 milyon lira azalttık” diyor Sayın Bakan “biz 200 milyon azalttık”. 461 milyon borçla sen teslim aldın, 461 milyon lira borçla ben teslim aldım. Sen ‘41 milyon borcu azalttık bende sana 200 milyon lira azalttık biz Bolu Belediyesi olarak’ diyorum.” şeklinde konuştu.

“BİZİM BÜTÇEMİZ DÜZCE BELEDİYESİ BÜTÇESİNDEN GELİR OLARAK 50 MİLYON LİRA DAHA FAZLA”

Başkan Tanju Özcan, Düzce Belediyesinin iktidar partisinin belediyesi söylemiyle; “Hani sen iktidar partisi bir belediyesiydin. Ankara’dan sana para yağmıyor mu? Dedik biz yağmaz diye. Dolayısıyla iş bilenin kılıç kuşananın derler” şeklinde ifadeler kullanarak; “Geldiğimizden bu yana biz piyasaya 570 milyon lira para ödemişiz. Şuanda bizim icraya düşmüş tek kuruş borcumuz yok. Diyor ki esnafımıza 60 bin TL borcumuzu ödedik. Arkadaşlar bizim esnafımıza tek kuruş borcumuz yok hem de uzun süredir. Sadece esnafa değil müteahhitlere de borcumuz yok. Sayın Bakan, 2019 yılında 17 milyon lira gelir fazlası verdik diyor. Peki, biz ne kadar gelir fazlası verdik? Biz 55 milyon lira gelir fazlası verdik. Biz bir de 26 dönümlük arazi kazandırdık. Bizim bütçemiz şuanda Düzce Belediyesi’nin bütçesinden gelir olarak 50 milyon lira daha fazla. Sebebi ne? Düzce’nin su parası bizden daha pahalı. Düzce’de ilan reklam vergisi bizden daha pahalı. Düzce’de toplu taşıma bizden daha pahalı. Düzce’nin iller bankasından aldığı pay, nüfus biraz fazla olduğu için bizden daha fazla, peki benim 50 milyon lira daha fazla gelirim oluyor? Hani sen iktidar partisi bir belediyesiydin. Ankara’dan sana para yağmıyor mu? Dedik biz yağmaz diye. Dolayısıyla iş bilenin kılıç kuşananın derler” diye konuştu. 

BAY FARUK… BİZ 1,5 YILDA 25 YERE PARK YAPTIK

Başkan Özcan, konuşmasının devamında,  Düzce’nin  sosyoekonomik düzeyi gelişmişlik bakımından Bolu’nun gerisinde olduğunu vurgulayarak; “Sayın Bakan sunumunda, 7 yeni park yaptık diyor. Sayın Bakan Bay Faruk,  biz 1,5 yılda 25 yere park yaptık Bolu’da.  120 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. 4 bin 900 ton sıcak asfalt dökülmüş,  8.7 kilometre de yeni yol açmışlar. Arkadaşlar biz 93 bin ton sıcak asfalt dökmüşüz. 83 kilometre yol açmışız geçen süre içerisinde. Cadde ve sokaklarımızdaki gelişimi Sayın Bakan bir heyet göndersin, incelettirelim kendisine.  Bakın bunlar hep kitapçıklarımızdan alınmış faaliyet raporları. Mecliste kabul edilmiş olan hususlar.  Üstelik Sayın Bakan’a Faruk beyefendiye şunu hatırlatmak isterim;  Bolu’da bizim bu verdiğimiz rakamları kontrol eden denetim komisyonunun başkanı da, biz kendi oylarımız 2 yıldır marifetten seçiyoruz. Onlar denetliyorlar bu rakamları.

“BOLU SOSYOEKONOMİK DÜZEYİ GELİŞMİŞLİK BAKIMINDAN BOLU’NUN GERİSİNDE”

İstihdam ofisi kurduk diyor. E günaydın. Biz istihdam ofisini geldiğimiz ayda kurduk. Şuan 1203 kişiye belediyenin dışında iş bulduk. Bakın 83 aileye günlük sıcak yemek yardımı yapıyoruz diyor. Arkadaşlar biz 3 bin 500 kişiye sıcak yemek yardımı yapıyoruz. 850 aileye tekabül ediyor. 83 aile nerede 850 aile nerede?  Kaldı ki birde Düzce sosyoekonomik düzeyi gelişmişlik bakımından Bolu’nun gerisinde. Biz 850 aileye sıcak yemek yardımı yapıyorsak, Düzce’de bu sayının resmi rakamlara göre 1200 – 1300 olması lazım. Dolayısıyla ‘ayıya, geyiğe biniyor’ sana ne kardeşim bizim ayımızdan? Ayı heykeli yaparız yapmayız. Aklınca dalga geçiyor.” İfadelerini kullandı.

“BELEDİYE HİZMETLERİ KONUSUNDA TARTIŞMAK İSTİYORSA BEN HAZIRIM”  

Başkan Özcan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye seslenerek çağrıda bulundu. Özcan; “Sayın Bakan benimle uğraşmasın. Kendisi bana söylüyor. Ben siyasetçi değilim diye. Ben siyasetçiyim. Kötü bir siyasetçi de değilim. Burada 4 kez milletvekili seçilmiş, bunun arkasından Bolu Belediye Başkanı seçilmiş biriyim. Dolayısıyla siyasi olarak bazı konuları tartışmak istiyorsa buyursun. Düzce ve Bolu televizyonları, Sosyal medya ortak yayın yapsın katılalım. Hızlı treni de tartışalım genel siyaseti de tartışmak istiyorsa bunu da tartışalım. Belediye hizmetleri konusunda tartışmak istiyorsa onu da tartışalım. Ben her zaman hesap vermeye hazırım.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

Etiketler: bolu haberler