Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Bizim Mahalle” Sağlık Mahallesindeydi

“Bizim Mahalle” Sağlık Mahallesindeydi
Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bizim Mahalle etkinliğinin son durağı Sağlık Mahallesi oldu.


Canip Baysal İlkokulu bahçesinde düzenlenen Bizim Mahalle etkinliğinde konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu emin adımlarla geleceğe bakıyor. Altyapısını çözmüş bir şehir olarak bakıyor. Belediyecilik anlamında kurgusal bir belediyeciliği oturtmuş ve oturtma konusunda hızla ilerleyen bir belediye olarak ilerliyor.” dedi.

Sağlık Mahallesinde düzenlenen Bizim Mahalle etkinliğinde ilk konuşmayı Sağlık Mahallesi Muhtarı Murat Çakır yaptı. Bolu Belediyesinin Sağlık Mahallesindeki çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkür eden Çakır, “Sağlık Mahallesi, Bolu merkezdeki en büyük mahalledir. Mahallemize bugüne kadar yapılan hizmetler ile altyapı, üstyapı komple yenilendi. Eski parklarımız revize oldu, ayrıca 5 adet yeni park yapıldı. Altıncı parkın ise hazırlıkları devam ediyor. Yeraltı ve yerüstü çöp konteynırlarımız tamamlandı. Sizin ve ekibinizin gayretleri neticesinde, Sağlık Mahallemize cami yeri tahsis edildi. Tüm bu yapılanlar için mahallem adına size ve ekibinize sonsuz şükranlarımı arz ederim. 20’ncisi gerçekleştirilen ‘Bizim Mahalle Dergi’ çalışmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederim.” diye konuştu.

Çakır’ın konuşmasının ardından, Canip Baysal İlkokulu 4-D sınıfı öğrencilerinin müzikli dans gösterisi, 4-E öğrencilerinin zumba gösterisi ve 4-C sınıfının Silifke Yöresi halk oyunu gösterisi sergilendi.

Bizim Mahalle etkinliğinin devamında konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, “Şu an Bolu’nun en büyük mahallesindeyiz. En büyük mahalledeki dergi ansiklopedi gibi olmuş. Eksikleri mutlaka vardır, bu mahalle için tespittir. Şu an 20. Programımızı yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah tüm mahallelerimizi tamamlayacağız. Uzunca bir süredir çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bilhassa muhtarlarımızın bu konuda desteklerini alarak bu çalışmaları yapıyoruz. her gittiğimiz yerde muhtarlarımız yapılan çalışmaları anlatarak bize teşekkür ediyor. Aslında biz,  önce muhtarlarımıza, sonra o muhtarlarımız vasıtası ile bütün mahallelerimiz sakinlerine teşekkür etmemiz gerekiyor. Biz bu çalışmaları beraber yapıyoruz. Bolu emin adımlarla geleceğe doğru yürüyor.  Yeni bir şehir dizaynı yapıyoruz, bu şehri yeni baştan inşa ediyoruz. Şehirde çok büyük gelişmeler var. 15 sene önce bu şehirdeki dayanıklı bina mevcudiyetinin %75’i depreme dayanıksızdı. %25 kadar depreme dayanıklı binamız varken şu an depreme dayanıklı bina mevcudumuz %75’e çıktı, ancak eskiden kalan binalarımız kaldı. Şehir çok ciddi anlamda bir dönüşüme tabi oldu. Yeraltı hemen hemen toparlandı bitti. Şehrin her tarafı gelişiyor, büyüyor. Dünyada yaşanabilir güzel bir şehir hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bu konuda başta Bolulular olmak üzere muhtarlarımız ve ekibimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte eksiklerimiz var. Bu sene yeni mahalle olan köylerin tamamını çözecektik ama doğalgaz konusundaki eksiklikler nedeniyle bunu başaramayacağız gibi gözüküyor. Ülkenin içinden geçtiği şartlar belli. Bu şartlardan hepimiz etkileniyoruz onu da bilin. Ancak birlik ve beraberlik sayesinde bunların tamamını aşabileceğimizi de bilesiniz.

Bolu emin adımlarla geleceğe bakıyor. Altyapısını çözmüş bir şehir olarak bakıyor. Belediyecilik anlamında kurgusal bir belediyeciliği oturtmuş ve oturtma konusunda hızla ilerleyen bir belediye olarak ilerliyor. İnşallah mali anlamda da kendi kendine yeten modern örnek bir belediyeciliği Bolu’da ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte Bolu’nun her şeyi planlanmış durumda. Nereye park yapılacak, nereye okul olacak, nereye sağlık kurumu olacak. Devletin bütün kurumlarını, bütün okulların gelecek planlaması aynı zamanda hastane planlaması, parkların planlaması, bitmiş durumda. Revizeler mutlaka olacak. İnşallah bunların tamamının yapıldığı günleri Allah bize kısa zamanda gösterecek diyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bolu Belediyesi özel halk otobüslerinde çalışan Nuriye Öztürk’e ayın şoförü ödülü takdim edildi.

Sağlık Mahallesi’nde düzenlenen Bizim Mahalle etkinliği, bizim mahalle dergisinin dağıtımı, pilav ikramı ve çeşitli müdürlükler ve sivil toplum kuruluşları tarafından açılan stantların gezilmesi ile sona erdi.