Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİZİM BÖLGEDE MEYDANA GELSEYDİ, BENİ GÖREVDEN ALMIŞLARDI”

“BİZİM BÖLGEDE MEYDANA GELSEYDİ, BENİ GÖREVDEN ALMIŞLARDI”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yuva Köyü’nde yaşanan zehirlenme olaylarına ilişkin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini belirterek, “Aynı olay bizim su verdiğimiz bir bölgede meydana gelseydi, beni bu görevden dahi almışlardı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun Merkez İlçesine bağlı Yuva Köyü’nde yaşanan vahim olayda, zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvuranları sayısı 141’e ulaşırken, 44 vatandaşın tedavisinin devam ettiği aktarıldı. Hastalığa ilişkin çalışmalar devam ederken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da düzenlediği basın toplantısında, gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özcan, henüz soruşturma açılmamasına tepki gösterdi.

“ARTEZYENİN 70 İLE 80 METRE YAKININDA FOSSEPTİK ÇUKURU VAR”

Artezyen su kaynağının yanında fosseptik çukuru olduğunu açıklayan Özcan, “Orada iki ayrı mahalle var, bir kısmı yayladan gelen su ile besleniyor, bir kısmı da artezyenden çıkartılan suyla besleniyor. Artezyenin 70 ile 80 metre yakınında fosseptik çukuru var. Benim kişisel tahminim, yağan yağmurlar sonucunda fosseptik çukurunda taşma meydana gelmiş ve artezyene karışış gibi görünüyor. Net açıklama yapılmadı şu ana kadar. Aksini söyleyebilen de olmadı” dedi.

“SORUŞTURMA BAŞLATMANIZI TALEP EDİYORUM”

Özel İdare Genel Sekreterliği için soruşturma başlatılması yönünde çağrıda bulunan Özcan, “Burada İl Özel İdare yetkililerinin açık bir ihmali olduğu net. Hıfzıssıhha kurulu toplantısında şunu söyledim, ‘İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hakkında soruşturma başlatmanızı talep ediyorum.’ Aynı olay bizim su verdiğimiz bir bölgede meydana gelseydi, bu soruşturmalar başlatılmıştı. Belki şu anda beni bu görevden dahi almışlardı ama Özel İdare olunca konu ne vali sesini çıkartıyor, ne milletvekilleri sesini çıkartıyor… Ölümle sonuçlanan bu olay nedeniyle ne de Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmiyor. Ben bu çağrımı yeniliyorum. Bu olayın sorumlularının ortaya çıkarılmasını ve gerekli cezayı almasını istiyorum. Bu olay kapatılamaz” ifadelerini kullandı.

“BÜTÇESİNİ 5 KATINA ÇIKARTMAK ZORUNDALAR”

AK Parti Bolu Milletvekillerini de eleştiren Başkan Özcan, Özel İdarenin bütçesinin arttırılması gerektiğini ifade ederek, “Özel İdareye bağlı 487 köy ve bin 156 mahalle var. İl genelinde yaklaşık 900 tane depoları var. Çok büyük bir kısmı eski yıllarda yapılmış. Temizliği hangi periyotta yapılıyor bilen yok, kontrol eden yok. Çok büyük bir sıkıntı... Hala da somut bir adım atılmış değil. Burada ben niye sitem ediyorum, Özel İdarelerinin bütçeleri Devlet tarafından sağlanıyor. Bizim milletvekillerimiz Bolu’dan bir haber. Uyuyorlar dediğimde bana kızıyorlar. Gidin Düzce Özel İdarenin bütçesine bakın, Bolu’nunkine bakın. Siz milletvekili olarak ne iş yaparsınız? Koskoca Bolu’da 115 milyon lira artı 16 milyon lira ile 360 tane çalışanı olan bir özel idare ne kadarlık yatırım yapabilir? Milletvekilleri Özel İdare’nin bütçesini 5 katına çıkartmak zorundalar” diye konuştu.

“SIFIRDAN YAPALIM”

Su depolarının yenilenmesi için hazır olduklarının altını çizen Özcan, “Özel İdarenin parası yok, belli. Bolu Valimize çağrıda bulunuyorum, İl Genel Meclis başkanımıza çağrıda bulunuyorum… Sizin zaten depolarınız 30 metreküplük küçük depolar… Paranız yoksa bir protokol imzalayalım. Biz Bolu merkezdeki 250 ile 300 depoyu bir yıl içerisinde kendi kaynaklarımızdan karşılamak suretiyle yapalım. Sıfırdan yapalım. Ama ondan sonra sizde bir dezenfeksiyon ekibi, klorlama ekibi, kontrol ekibi, denetim ekibi kurun ve denetleyin.  Oradan sorumlu değiliz ama ben Bolu Belediye Başkanı olarak diyorum ki köylerde bizim ayrılmaz parçamız. Biz hazırız, depoları yapmaya hazırız. Sadece İl Genel Meclisi kararını alsın, Özel İdare bizimle protokolü imzalasın” şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİ NİYE SESSİZ?”

Özcan, konuşmasına yine milletvekillerini eleştirerek son verdi:

“Her konuda fikir beyan eden milletvekilleri niye sessiz? Nerede milletvekilleri? Her gün Bolu konuşuluyor ulusal basında, her gün canlı yayın yapılıyor bölgeden, milletvekilleri sessiz. Allah göstermesin de Bolu Belediyesinin su verdiği bir yer olsa neler yaparlardı şimdi? Niye susuyorlar, kimi koruyorlar?” 
Etiketler: bolu haberler