Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİZ UZAYA ÇIKMAYA ÇALIŞIRKEN, ONLAR AŞAĞIDAN ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“BİZ UZAYA ÇIKMAYA ÇALIŞIRKEN, ONLAR AŞAĞIDAN ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin, Türkiye’nin Uzay Ajansı kurma adımlarını CHP’nin, Tanju Özcan’ın da imzasıyla AYM’ye taşıdığını ifade ederek, “Eller gider Mersin’e bunlar gider tersine. Biz uzaya gitmeye çalışıyoruz. Bunların nereye gittikleri belli değil.” sözleriyle tepki gösterdi.


Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Sağlık Mahallesi’nde gündemi değerlendiren Cumhur İttifakı AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Fatih Metin,  CHP’nin Uzay Ajansı’nın kurulmasını engellemek amacıyla Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurmasına tepki gösterdi.

Metin, CHP Belediye Başkanı Adayı Tanju Özcan’ın imza attığı iptal davasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uzay Ajansı ile ilgili biliyorsunuz meclisimizden bir karar çıkmıştı. Bu kararla alakalı da Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açtı. Ne derler? ‘Eller gider Mersin’e bunlar gider tersine.’ Biz uzaya gitmeye çalışıyoruz. Bunların da nereye gittikleri belli değil. O nedenle bunların istikameti belli değil. İnşallah istikameti belli olsa zaten bunlar Zillet İttifakı içerisinde birbirlerine benzemez, bir araya gelmezlerdi. İlginçtir, Tanju Özcan’ın da imzası var. CHP’nin adayının imzası var.” dedi.

“TÜNELE DE ENGEL OLMUŞTU”

Metin, CHP’li Tanju Özcan’ın geçmişte belediye önü ile pazar yerini birbirine bağlayan tünelinin yapımına da karşı çıktığını belirterek, “Enteresan, tünel açılmasına da engel oluyor, sonra da siyasi bir manevrayla, yüzsüzlükle kepçenin önüne başka bir nedenle oturduğunu iddia ediyor. Netice itibariyle her yönüyle kendilerini ifade edemez durumdalar. Biz vatandaşlarımıza bugüne kadar ne yaptığımızı ve projelerimizi anlatmaya devam ediyoruz. Biz uzaya çıkmaya çalışırken, onlar aşağıdan çekmeye çalışıyorlar.  Ama bu millet buna Allah’ın izniyle buna müsaade etmeyecek. İnşallah hayırlı hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızı engelleyemeyecek” ifadelerini kullandı.