Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİZ KENDİ AYIMIZA NİYE SAHİP ÇIKMAYACAĞIZ?

“BİZ KENDİ AYIMIZA NİYE SAHİP ÇIKMAYACAĞIZ?
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yapmayı planladıkları ayı heykeline yönelik eleştirilere cevap vererek, “Kentin turizm şehri olması için farklı obje ve heykelleri yapacağız. Bunun içinde kasamızdan milyonlar çıkmayacak, kimse merak etmesin. Büyük bir kısmını sponsor desteğiyle yaptıracağız.” dedi.

Başkan Özcan’ın kentte belirlenen bir noktaya ayı heykeli yapacaklarını açıklaması bazı kesimlerin tepkisine neden oldu. Makamında düzenlediği basın toplantısında ayı heykeli eleştirilerine cevap veren Özcan, “Bazı kesimler bunlar sadece heykel yapar diye eleştiriyor. Bütün turizm şehirlerine baktığımızda heykeller vardır. Dolayısıyla biz Bolu’yu turizm şehri yapmaya çalışıyoruz. Bolu’da şu an en çok belediye protokol girişinde yeni yaptığımız güvercin heykeli önünde insanlar fotoğraf çektiriyor. Artık onu görenler o heykelin Bolu’da olduğunu biliyorlar. ‘Sen Bolululara hakaret mi ediyorsun’ diyorlar. Niye hakaret edeyim. Berlin’in simgesi ayı, Moskova’nın simgesi ayı. Onlar sahip çıkıyor da biz kendi ayımıza niye sahip çıkmayacağız? Bunda garip olan tuhaf olan ne?” diye konuştu.

GÖRKEMLİ İZZET BAYSAL HEYKELİ YAPILACAK

Başkan Özcan, Bolu’nun babası eşsiz hayırsever İzzet Baysal’ın görkemli bir heykelini de yapacaklarını açıklayarak şunları söyledi:

“İzzet Baysal anıtı bulunduğu yere hiç yakışmıyor. Görkemli bir yere İzzet babamıza yakışır bir anıt yapmaya karar verdik. Benden önceki belediye başkanı sazanı koymuş, Bolululara sazan mı demek istemiş? Sazana sahip çıkıyoruz da ayıya niye sahip çıkmıyoruz. Ben onu anlamakta güçlük çekiyorum. Eğer Bolu turizm şehri olacaksa bu tür anıtlara heykellere alışmamız lazım. İnsanların fotoğraf çektirebileceği ve insanların o fotoğrafı gördüğünde bunun Bolu’da olduğunun bilinmesi istiyorum. Çekirdek çitleyen eşek fotoğrafı görüldüğünde Eskişehir akla geliyorsa Bolu’yu akla getirecek objeleri koymaya devam edeceğiz. Bu ayıysa ayı, kızıl geyikse kızıl geyik, Bolu’nun meşhur mandasıyla mandası. Bunu devam ettireceğiz. Bunun içinde kasamızdan milyonlar çıkmayacak, kimse merak etmesin. Büyük bir kısmını sponsor desteğiyle yaptıracağız. “

Etiketler: bolu haberler