Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİR MİLLETİN DİRİLİŞİ ÇANAKKALE DESTANI” ANLATILDI

“BİR MİLLETİN DİRİLİŞİ ÇANAKKALE DESTANI” ANLATILDI
Hafızlık Kur'an Kursu Öğrencilerine Yönelik "Bir Milletin Dirilişi Çanakkale Destanı" konulu konferans gerçekleştirildi.

Programa, Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri, Hafızlık Kur'an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

Bolu Merkezde hafızlık eğitimi veren Sandallar Bölge Yatılı Kız, Bölge Yatılı Erkek ve Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur'an Kursları’nda eğitim gören hafız öğrencilere ve öğreticilerine yönelik "Bir Konu Bir Konuk Projesi" kapsamında Hafız, Tarihçi, Yazar Mustafa Turan tarafından İl Müftülüğü’nde konferans gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının okunması ve Kur'an'ı Kerim tilaveti ve Müftü Yardımcısı Ünal Baş’ın açılış konuşmasının ardından Tarihçi Yazar Mustafa Turan'ın "Bir Milletin Dirilişi Çanakkale Destanı" konulu sunumu ile devam etti.

Turan konferansında, “Şanlı tarihimiz kahramanlıklarla doludur. Atalarımız, İslamın yayılması için, müslümanların haysiyetini ve mukaddes değerlerini korumak için eşinden, anasından, babasından ve çocuklarından kısacası her şeyinden vazgeçmiştir.

Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik ve cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de imanlı yüreklerin karşısında dünyanın en güçlü orduları hüsrana uğrayarak yenilmişlerdir.

Bugün bize ve size düşen görev, Çanakkale’deki bu ruhu sonsuza kadar yaşatmaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılalım. Atalarımızın aziz hatırasına, şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkalım. Onlara layık torunlar, nesiller olalım. Sizden tek bir ricam olacak Vatanını, milletini, ezanını, bayrağını seven nesiller olun. Beni pür dikkat dinlediğiniz için sizlere teşekkür ederim. Allaha emanet olun” dedi.

Program sonunda Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, öğrencilerin anlayabileceği dilden yapmış olduğu konferans için Mustafa Turan’a teşekkür ederek hediye takdim etti.

Etiketler: bolu haberler