Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİR DÜŞ GÖRDÜM FİLMİNİN GALASI 4 HAZİRAN’DA GEREDE’DE

BİR DÜŞ GÖRDÜM FİLMİNİN GALASI 4 HAZİRAN’DA GEREDE’DE
Gerede’li yönetmen Murat Çeri’nin yönetmenliğini yaptığı büyük bir kısmı Gerede ve Seben’de çekimleri yapılan “Bir Düş Gördüm” isimli sinema filmi, geçtiğimiz günlerde vizyona girdi.

Gerede Belediyesi, yönetmen Murat Çeri’nin New York Film yapımcıları, Bangkok Thai, Nepal ve İskandinav gibi festivallerden ödülle dönen “Bir Düş Gördüm” filminin galasına 4 Haziran Cumartesi günü Saat:18.00’da Gerede Belediyesi Melih Gökçek Kültür Merkezinde ev sahipliği yapacak.

Yakın zamanda vizyona giren ve ilgi ile karşılanan film hakkında konuşan Gerede’li Yönetmen Murat Çeri; “Senaryosu gerçek hikâyelere dayandığı için ilk taslağı yazmanın kolay olduğunu fakat senaryonun 7-8 revize sonrasında son halini aldığını belirten Çeri, “Tarık, 8-10 yaşlarında bir çocuk. Araba kazasında babası vefat ediyor, annesi komada, kendisi de hafıza kaybı geçirdiği için hiçbir şey hatırlamıyor. Sadece geçmişine dair hatırladığı o simgesel rüyalar ve düşler var. Zaten film ismini de buradan alıyor: ‘Bir Düş Gördüm’. Kimsesi kalmadığı için dedesiyle ninesinin yanına gönderiliyor. Dedesi ninesi köyde, çocuk şehirli bir çocuk, buradan zaten bir çatışma doğuyor. Oraya alışması, adetler, gelenekler, görenekler her şey yoluna girdi derken evlerinin arkasında bir eşeğin ölmesi ve üç aylık bir sıpasının olması… Bilinçaltında Tarık o sıpayla kendi arasında bir bağ kuruyor, onu yaşatmaya çalışıyor. Sanki onu yaşatırsa kendisi de yaşayacak, ailesine kavuşacak gibi algılıyor” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Bir kısmının ilçemizde çekilen ve Sponsorluğunu yaptığımız “Bir Düş Gördüm” isimli film geçtiğimiz günlerde vizyona girdi, hayırlı olsun. Film birçok ödül aldı, gururlandık. Hemşehrimiz Yönetmen Murat Çeri’yi ve ekibini tebrik ediyorum. Çekimler esnasında film setini ziyaret ederek kendilerine destek ve motivasyon sağlamıştık. 4 Haziran Cumartesi günü ise Melih Gökçek Kültür Merkezimizde Saat:18.00’da filmin galasına ev sahipliği yapacağız. Gala’ya tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum’’ dedi. 
Etiketler: bolu haberler