Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİNALARIN ALTINDA İNSANLAR VAR, KAÇ İNSAN OLDUĞU BELLİ DEĞİL”

“BİNALARIN ALTINDA İNSANLAR VAR, KAÇ İNSAN OLDUĞU BELLİ DEĞİL”
Depremin yaşandığı Elbistan’a ulaşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Binaların en azından 3’te biri tamamen yıkılmış. Bu binaların altında insanlar var. Kaç insan olduğu belli değil. Karayolları ekipleri görevini tam yapmadığı için birçok yol kapalı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’dan yardım tırları ve ekiplerle yola çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 11 saatlik bir yolculuğun ardından 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine ulaştı.

“BİNALARIN ALTINDA İNSANLAR VAR”

Büyük bir yıkımın olduğu ilçede ilk gözlemlerini kamuyu ile paylaşan Başkan Özcan, “Şu anda savaştan çıkmış gibi bir şehir. Buradaki binaların en azından 3’te biri tamamen yıkılmış. Şu anda bu binaların altında insanlar var. Kaç insan olduğu belli değil. Bunlara müdahale edecek yeterince AFAD elemanı yok. Yoğun da bir kar yağıyor” dedi.

“ANLATILDIĞI GİBİ DEĞİL, BURALARI GÖRMEK LAZIM”

Bölgedeki hava koşullarının kötü olduğunu belirten Özcan, “İnşallah bu binaların altında, sayısının kaç olduğunu bilmediğimiz vatandaşlarımız, bir şekilde hayatta kalır, ondan sonra da büyük bir mucize gerçekleşir. Gerçekten anlatıldığı gibi değil, buraları görmek lazım. Bir de bu felaketin üzerine kar eklenince daha da büyük bir felaket haline gelmiş” diye konuştu.

“KARAYOLLARI EKİPLERİ GÖREVİNİ TAM YAPMADIĞI İÇİN BİRÇOK YOL KAPALI”

Yolların kapalı olduğunu da hatırlatan Özcan, “Batıdan buraya çok sayıda yardım getirmek isteyen insanlar var. Bizim de tırlarımız yolda. Maalesef karayolları ekipleri görevini tam yapmadığı için birçok yol kapalı. Ben hayatımda böyle bir manzara görmedim. Allah bir daha da böyle bir manzara görmeyi nasip etmesin” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler