Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİLSEM’DE, 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

BİLSEM’DE, 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Bolu Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma programında, lise öğrencileri performanslarıyla katılımcıları duygulandırdı.

Haber: Oğuzhan Eke

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümünde, BİLSEM’de Atatürk’ü Anma programı yapıldı. Bolu Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan programda; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu 2’nci Komando Tugayı Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, kurum müdürleri, il protokolü, idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“BİR KAHRAMANI ANARAK, GENÇLERİMİZE BİR PENCERE AÇMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlaya programın selamlama konuşmasını Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı yaptı. Sarıcı, Atatürk’ü anmak için bir arada olduklarını belirterek, “Tarih milletlerin ve toplumların zaman zaman inişle ve çıkışlar yaşadığına tanıklık eder. Elde ettikleri gücün, bu yükselişi engellemeye yetmediğine dair birçok örnek görürüz. Kendi dinamizmi içerisinde kahramanlarını çıkaramayan toplumlar, varlıklarını yitirerek tarih sahnesinden çekilir. Çamura düşmekle değerini kaybetmeyen altın misali tarihin derinliklerinden süzülerek varlıklarını sürdüren milletler ise yeni kahramanlarını ve liderlerini çıkararak yollarına emin adımlarla devam eder. Bugün bizler böyle bir kahramanı anarak onun liderliğinin ve milletine rehberliğinin anlaşılmasında, özellikle gençlerimize bir pencere açmaya çalışacağız” dedi.

“SİZLERE İNANCIMIZ TAM”

Gençlere de seslenen Sarıcı, “Sevgili gençler, hayatınızın en canlı en verimli yıllarını yaşıyorsunuz. Sahip olduğunuz enerji ve dinamizmin sizlere; öğretme, öğrenme ve eğlenmeyi birlikte yapabilme imkânı sunmaktadır. Vatanın bütün ümidi ve geleceği sizlerin anlayış ve enerjisine bağlıdır. Atatürk’ün ifadesiyle, ‘Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.’ Geleceğin ışık saçan cevherleri olarak geçmişten aldığınız ibret ve ilhamla ülkemizi daha parlak yarınlara taşıyacaksınız. Bu hususta sizlere inancımız tamdır” diye konuştu.

ORATORYO GÖSTERİSİ YAPILDI

Konuşmanın akabinde Bolu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 10 Kasım oratoryosu başladı. Oratoryoda, Atatürk’ün doğumundan itibaren hayatına yer verildi. Aldığı eğitim, katıldığı savaşlar, mücadelesi ve ilkeleri anlatıldı.

Oratoryo boyunca sahnelenen gösteriler ve öğrenciler tarafından söylenen şarkılar katılımcıları duygulandırdı. Gösteri, Protokol üyeleri ve öğrencilerin bir arada fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Etiketler: bolu haberler