Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİLSEM ÖĞRENCİLERİ GÖKYÜZÜ İLE TANIŞTI

BİLSEM ÖĞRENCİLERİ GÖKYÜZÜ İLE TANIŞTI
Bolu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, Jüpiter ve Satürn’ü yakından görebilmek için, öğretmenlerinin gözetiminde gözleme kulesine çıktı.

Haber: CANSU GÜRZ

BİLSEM uzay, havacılık ve astronomi atölyesi öğrencileri gökyüzü ile tanıştı. Kurumun Fen Bilgileri Öğretmeni Mehmet Çeltek’in hazırlamış olduğu sunumu ilgiyle dinleyip içinde yaşadıkları galaksiyi ve güneş sistemini tanıyan öğrenciler gezegenleri ve gezegenlerin uygularını öğrendiler. Keyifli sunumun ardından havanın açık olması sebebiyle eğitimlerine gözlem kulesinde devam eden öğrenciler Jüpiter ve Satürn’ü teleskoptan görebilmek için sıraya girdiler.

“ETKİNLİĞİN AMACI ÇOCUKLARA ASTRONOMİ SEVGİSİNİ KAZANDIRMAK”

Öğrencilerin uzay, havacılık ve astronomi dersleri kapsamında sık sık gökyüzünü inceleme fırsatı bulduklarını belirten Mehmet Çeltek, “Etkinliğin amacı çocuklara astronomi sevgisini kazandırmak aynı zamanda gökyüzü gözlemi yaparak gezegenleri çocuklara bizzat tanıtmak. Bugün hava şartları uygun olursa 2 tane gezegen göreceğiz. Bunlardan bir tanesi Jüpiter, diğeri de Satürn gözlemi yapacaklar.” şeklinde konuştu.

“ATÖLYE KAPSAMINDA DERS ALAN ÖĞRENCİLER BU GÖZLEMLERİ DÜZENLİ OLARAK YAPIYOR”

Mehmet Çeltek güneş sistemini tanıyan çocukların teleskopla gözlem yapma fırsatı bulduklarını aktararak,“Çocuklara önce galaksimizden bahsettik, Galaksimizin neresinde güneş sistemimiz yer alıyor onlardan bahsettik, Güneş Sistemini oluşturan yıldızımızın özeliklerinden ve 8 tane gezegenin özelliklerinden bahsettik. Bugün gözleyeceğimiz gezegenlerin özelliklerinden ve nasıl gözlem yapacağımızdan da kısaca bilgilendirme yaptık. Bu çalışmalar öğrencilerin aldıkları eğitimin bir parçası. Biz uzay, havacılık ve astronomi eğitimleri de veriyoruz. Bunların farklı atölyeleri de var. Atölye kapsamında ders alan öğrenciler bu gözlemleri düzenli yaparken Bilim Sanat Merkezi öğrencilerinin de hava şartlarının uygun olduğu zamanlarda yukarı çıkıp gözlemlerini yapıyoruz.” dedi.

Hava şartları uygun olsa da gezegenlerin izlenecekleri konumu kapan bulutlar, gözlem yapılmasına izin vermedi.

Etiketler: bolu haberler