Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT” UYGULAMASI DENETİMİ YAPILDI

“Bİ HAREKETİNE BAKAR HAYAT” UYGULAMASI DENETİMİ YAPILDI
İçişleri Bakanlığınca başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında Anıtpark kavşağı polis uygulama noktasında, il protokolünün katılımıyla emniyet kemeri denetimi yapıldı. Kurallara uyan sürücülere teşekkür eden protokol üyeleri emniyet kullanımının önemine dikkat çekti.


Haber: Aslı Akış

Gerçekleştirilen trafik denetimine Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, emniyet ve jandarma personeli katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı emniyet kemeri kampanyası kapsamında il emniyet ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler araç sürücülerine emniyet kemeri takmanın önemini hatırlattı. Trafikte emniyet kemerinin yaralanmalı kazalarda riski %60 azalttığını belirterek broşür dağıttı.

Uygulamayla ilgili açıklama yapan Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, “Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da çok ciddi kazalar meydana gelmekte. Gerek yayalarımızın, gerek araç sahiplerinin dikkatsizlikleri, dalgınlıkları; belki bazen çok nadiren de olsa yoldaki eksiklerimiz nedeniyle çok ciddi trafik kazaları yaşanmakta. Yakınlarımızı, akrabalarımızı bu kazalarda ya kaybediyoruz ya da ciddi yaralanmalarına sebep oluyor. Hepimizi üzüyor. Bunların duyurulmasının amacı da diğer bütün toplum bireylerinin, sürücülerin konuda daha duyarlı olmalarının sağlanması.” şeklinde konuştu.  

“EMNİYET KEMERİ %60 KAZA RİSKİNİ AZALTIR”

Turgut, güvenli trafik için emniyet kemerinin hayat kurtardığına vurgu yaparak; “Bakanlığımız bir kampanya başlattı. Güvenli trafik için, emniyet kemerinin takılı olmasının insanlarımızın hayatını, yaralanmasını yüzde 60 oranında azalttığı gerçeğini vurgulamak için, topluma bir kez daha hatırlatmak için, tüm ülkemiz için, tüm vatandaşlarımızın iyiliği için bu kampanya nedeniyle buradayız. Bundan sonra bu kampanyamız etkili olur ve sonuca ulaşırız. Yaralanmalar yüzde 60 değil de yüzde 90’lara kadar azalttığını görmeyi umut ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Bolu Vali Vekili İlhan Turgut’un konuşmasının akabinde trafik kazalarında cankurtaran emniyet kemerine dikkati çekmek amacıyla bilgilendirme yapıldı sürücülere maske ve uyarıcı broşürler dağıtıldı.
Etiketler: bolu haberler