Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BEYDİLİ, KARACASU’DAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

BEYDİLİ, KARACASU’DAKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI
Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili, beldede devam eden ve yapılacak çalışmalar ile alakalı açıklamalarda bulundu. Beydili, çalışmalarda her zaman yardımcı olan AK Parti Bolu Milletvekilleri, AK Parti Bolu İl Başkanı ve Bolu Belediye Başkanına da teşekkür etti.


Sağlık turizminde ilimizin ilgi odağı olan Karacasu beldesinde Belediye Başkanı Celal Beydili, devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Beldede gerçekleştirilen çalışmalarda her daim yardımcı ve çözüm odaklı olan AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü; AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a teşekkür eden Karacasu Belediye Başkanı Beydili açıklamasında, doğalgaz çalışmalarıyla alakalı olarak, “Karacasu’da ilk günden bugüne kadar doğalgaz konusunda iyi bir çalışma yaptık. Nihayetinde 2018 bütçesinde yer aldı, ama tabi büyük sıkıntılar yaşadık. Aksa’yla olan görüşmelerimiz ve protokolümüzü düşünerek ‘doğalgazı bu sene getireceğiz’ dedik. Vatandaş odun, kömür almadı. Doğalgaz çalışmalarına başladık, ancak sonra bir kaza yaşandı ne yazık ki. Kazadan sonra işler tersine gitti bir süre. Sonunda Aksa’yla bu konuyu çözdük. Sıkıntıları çözmek adına fedakarlıklar yaptık. Şu an çalışmalar devam ediyor. Çalışan taşeron Aksa’yla muhatap oluyor, kazı işlerini ve diğer işleri de biz belediye olarak yapıyoruz. Tabi bu konuda bize AK Parti İl Başkanımız Belediye Başkanımız ve Vekillerimiz çok yardımcı oldular, bu konuda bizimle gayret gösterdiler. Çalışmalar sonrasında hemen hemen beldede yüzde 90’a gaz vereceğiz. İki caddemiz yaz aylarına kalabilir 40-50 hanemiz belki bu sene alamayabilir doğalgazı ama bu da çözülecek. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya yaptığımız ziyarette bunu gündeme aldık, sağolsun vekillerimiz Fehmi Bey ve Arzu Hanım görüştüler.  Hava şartları el verdiği sürece doğalgaz çalışmalarını bitireceğiz. Kazı işi bitmek üzere. Bizim burada tek sıkıntımız kalırsa Seben Caddesi, Kapsı güzergahı. O yerleri de inşallah hava iyi olursa bitireceğiz, olmazsa yaza kalacak.  Bu arada emeği geçen başta AK Parti il başkanımız, Vekillerimiz, Alaaddin Bey, Aksa’daki Müdürümüz Evren Bey, çalışan personel, belde halkına çok teşekkür ediyorum. Vatandaşımız bu konuda çok duyarlı, herkes çok fedakarlık yaptı, seferber oldu. Kimse demedi ki ‘Benim buradan neden geçiyorsun, bahçeden niye geçiyorsun, alanım daralıyor, duvarı niye yıkıyorsun’ demediler. Vatandaş çok memnun. Biz de gücümüz kadar elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Belirli noktalarda doğalgaz kullanıyor vatandaşlarımız. Çalışmaları biten yerlerde hemen kontrol yapılıyor ve doğalgaz verilmeye başlanıyor” dedi.

Doğalgaz çalışması dışındaki çalışmalara da değinen Başkan Celal Beydili şunları söyledi: “Kasım ayında sular biraz çekiliyor. Bu konuda sorun yaşamamak için depomuza yeni bir hat çalışması yapıyoruz. 3 koldan çalışmalarımız devam ediyor. Bizim kepçemizin girmediği yere sağolsun arıyoruz özel idare hemen kepçe gönderiyor. Mesela paletli kepçe özel idareden geliyor. Bolu Belediyesi’nden isteklerimiz oluyor, sağolsun Alaaddin Bey hemen ilgileniyor, ne gerekiyorsa gönderiyor.

DERE ISLAHI

Derelerimizin haritalarını çıkarttık, proje bitti. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde 2019 bütçesine alınacak ve derelerimizi ıslah edeceğiz. Buralar gerçekten çok tehlike arz ediyor. Bunlar ıslah olacak ve Büyüksuya kadar zemin, yanlar ya demir ya beton bir şekilde çözülecek.

TELEFERİK PROJESİ

Teleferik ile alakalı ufak tefek sıkıntılar vardı, onları çözdük. Geçen ay bunun kararını aldık. Bolu Belediyesi’nin bu konuda herhangi bir sorunu yok. Şu an tasarruf tedbirleri var, belki bu 2019 bütçesine dahil edilebilir. Alaaddin Beyin en büyük isteği teleferiğin hayata geçmesi, bu konuda çok büyük çalışmalar yaptı, emek verdi. Kolay değil, gidilen güzergah orman arazisi, tarım arazisi. Buraların imarı kolay değil. Ama bunlar çözüldü. Biz de Alaaddin Beye bu konuda yardımcı olduk, o da sağolsun bizim ne ihtiyacımız varsa ilgilendi, sorunumuzu çözdü. Hiçbir zaman ‘hayır’ kelimesi çıkmadı ağzından, Allah razı olsun kendisinden. Sıkıştığımız her an bize telefon kadar yakın, ne önümüzde ne arkamızda, her zaman yanıbaşımızda. İl Başkanımız yine yanı şekilde isteklerimizi paylaşıyoruz ve hemen çözüm üretiyor kendisi. Vekillerimiz yine öyle, her zaman diyalog halindeyiz.  Sağolsunlar Karacasu için birlikte çalışıyoruz. O yüzden üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yok.”