Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BESİLİK SIĞIR DESTEĞİNDE SON GÜN YAKLAŞIYOR

BESİLİK SIĞIR DESTEĞİNDE SON GÜN YAKLAŞIYOR
Besilik erkek sığır desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi 31 Ocak Pazartesi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden besilik erkek sığır desteklemelerine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre söz konusu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar 31 Ocak Pazartesi gününe kadar başvuru yapmak zorunda.

Destekleme alınacak sığırın 12 aylık yaştan büyük, yurt içinde doğmuş, küpelenmiş, TÜRKVET’e kaydedilmiş ve 1 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında mevzuata uygun kesimhanede kesilmiş olması gerekiyor.

Besilik Erkek sığırlarda asgari karkas ağırlıkları; Etçi ırk ve melezleri için (Angus, Herefod, Charolais vb.)  320 kilogram, kombine ırk ve melezleri için (Simental, Montofon vb.) 300 kilogram, sütçü ve melezleri (Holstein, Jersey vb.)  280 kilogram, yerli ırk 220 kilogram, manda ise 200 kilogram olmalıdır.  Bu ağırlıkların Kırmızı Et Sistemine girilmesi gerekmektedir.

Üreticiler; tartı cetveli, hayvan düşüm pasaportu, müstahsil makbuzu veya fatura ile il müdürlüğünde kontrollerini yaptırdıktan sonra, Bolu İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne vermeleri halinde hayvan başına 250 TL destek alabilecek.

Geçen yıl Bolu’da 162 üretici 599 büyükbaş hayvan için toplam 149 bin 750 TL ödeme aldı. Bu yıl bu rakamın 750 baş olacağı tahmin edilmektedir.