Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BENZİNE İNDİRİM GELDİ

BENZİNE İNDİRİM GELDİ
Benzine dün yapılan 16 kuruşluk zammın ardından bugün de 10 kuruşluk indirim geldi. Gece yarısından itibaren geçerli olan indirim, pompaya yansıdı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 10 kuruş indirim geldi. İndirimin pompa fiyatlarına yansıyacağı öğrenildi. Benzine dün 16 kuruş zam yapılmıştı.

EPGİS'ten yapılan açıklamada; “26 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 10 Krş/Lt pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir” ifadelerine yer verildi.

BENZİNİN LİTRE FİYATI NE KADAR OLDU?

İndirimin ardından Bolu’da ortalama 6,91liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,82, Ankara'da ortalama 6,98 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,88 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 6,89 liradan 6,79 liraya, İzmir'de 6,99 liradan 6,89 liraya indi.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.