Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“Benim Ülkem Türkiye” ödül törenine katıldılar

“Benim Ülkem Türkiye” ödül törenine katıldılar
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, üniversitemizdeki uluslar arası öğrenciler ile birlikte “Benim Ülkem Türkiye” yarışması ödül törenine katıldı.

Uluslararası üniversite öğrencileri arasında kısa film, hikâye ve şiir kategorilerinde düzenlenen “Benim Ülkem Türkiye” yarışmasının ödül töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen törene Bakan Turhan’ın yanı sıra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve üniversite rektörleri, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Başkanı Mehmet Ali Bolat ve uluslararası öğrenciler katıldı. UDEF tarafından düzenlenen yarışmada dereceye giren uluslararası öğrencilere ödülleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde takdim edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dereceye giren uluslararası öğrencileri tebrik ederek, “Türkiye ümmetin ve kardeşliğin ülkesidir. Bu çalışmalarınızla insanlara çok güzel mesajlar verdiniz. Ömür çok uzun değildir, bunun için güzel yaşayın. Sevgi dolu ve sabırlı olun. Zamanınızı ve imkânları en iyi şekilde değerlendirin. Ülkenizin en üst makamını hedefleyin. Her şeyin en iyisine layıksınız. Bunun için de bilgi sahibi, arif olmak gerektiğini unutmayın” dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kısa film kategorisinde Kasongo K. Abdoulkarim birinci, Saeed Johar ikinci, Deya A. Abu Raideh üçüncü oldu. Hikâye kategorisinde Ali Hasan birinciliğe, Abdalatıf M. J. Omer ikinciliğe, Moustaphaia Ndiaye ise üçüncülüğe layık görüldü. Şiir kategorisinde ise Atila Atavash birinci, Maysa Jumashova ikinci, Samad Moghani Rahimi ise üçüncü seçildi. Törenin sonunda UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, jüri üyelerine teşekkür plaketi takdim etti. Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Program sonunda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim gören Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Ankara Beştepe Millet Camii ziyaretinde bulundu.