Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BEN HİÇBİR ZAMAN PARTİZANLIK YAPMADIM”

“BEN HİÇBİR ZAMAN PARTİZANLIK YAPMADIM”
Bolu Belediye Meclisi toplantısında Bolu Belediyesi'ne bağlı birim müdürlerinin yerlerinin değiştirilme kararının "Partizanlık" olduğunu söyleyen Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Burak Balaban'a, Belediye Başkanı Tanju Özcan "Ben hiçbir zaman partizanlık yapmadım" diye cevap verdi.

Haber: Aslı Akış

Belediye meclis toplantısı temmuz ayı ikinci oturumunda Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Burak Balaban'la Belediye Başkanı Tanju arasında tartışma yaşandı. Balaban belediyece alınan kararların daha evvel yaptığı açıklamada siyasi bir takım durumlara bağlı olarak gerçekleştiğini ifade etti. Balaban basına yazılı olarak yaptığı açıklamada durumu "Partizanlık" olarak değerlendirmişti. Balaban mecliste dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmasında yine aynı duruma işaret etti. Özcan bu iddialara cevap verdi.

“ BAŞKAN DEĞİŞTİ, PARTİ DEĞİŞTİ, GÖREVDEN ALINAN ARKADAŞLAR MUTLAKA OLUYORDUR”

Balaban dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:

Yeni atanan daire müdürleri arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Önceki arkadaşlara da tek tek AK Parti grubu adına teşekkür ediyoruz. Tabi başkan değişti, parti değişti, görevden alınan arkadaşlar mutlaka oluyordur. Başarılar diliyorum. Bu alanda atladığınız bir şey var. Zabıta Müdürlüğü'nü görevden almışsınız, yeni bir müdürlüğe atamışsınız. Bu arada Koray Bey'e ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hayvan hastanesinin yapılmasında bunu da ulusal basında Bolu'nun hayvan hakları noktasında duyulmasını sağlayan Koray Bey'dir. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü Bolu'nun ulusal basında yer almasında Bolu'nun tanıtılmasında gerçekten emeği vardır. CV'si gerçekten çok dolu bir arkadaşımızdır. Büyük ihtimal önü açıktır. Mutlaka başka kapılar açılır. Kendisine başarılar diliyorum.

İHALELERİN YAYINLANMASINI REDDETMİŞ OLDUK

Şeffaflık ilkesinden bahsettik. Önceki dönem meclis toplantıları canlı yayınlanıyordu. İhaleler yayınlanıyordu, daire müdürleri toplantısı evet ne kadar eleştirilse de o başkanın vereceği karardır, canlı yayınlanıyordu. Biz şu an sadece meclis toplantılarını canlı yayınlama kararı aldık. İhalelerin yayınlanmasını reddetmiş olduk. İhalelerinde canlı yayınlanmasını istiyoruz. Çünkü teknik ekip ayarlandığında bir telefonla canlı yayın bütün ulusal medyaya her yere sosyal medya hesaplarında çok kolay yayılır.

“BUNDAN SONRA BİR BEKLENTİMİZ YOK”

Mevcut tesislerin belediye meclis üyelerine tanıtımı ile ilgili talepte bulunmuştuk, kanalizasyonun suya aktığı, mahallerine çöp kokusundan girilmeyen kuyu suyuna mahkum  Bolu'nun nereden nereye geldiğini yeni gelen meclis üyesi arkadaşlarımın görmelerini istemiştim. 4 ya da 5 ay oldu herhangi bir gelişme olmadı. Bundan sonra bir beklentimiz yok. Biz AK Parti grubu olarak kendi adımıza gezeceğiz. Tek tek müdürlüklerimizi ziyaret edeceğiz Allah'ın izniyle. Hepsini de bu kürsüden anlatmaya, Cumhuriyet Halk Partisinden arkadaşlara, İyi Partili arkadaşlara anlatmaya devam edeceğiz.

“FİDAN'IN BU KONUDA SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Değerli arkadaşlar logar kapakları noktasında sayın Fidan'ın arkasındayız. Rakam önemli değil. 1 TL 5 TL 10 TL Kendisine ve aile yakınlarına telefonların geldiğinin duyumlarını alıyoruz. Bu konunun peşini bırakmayız. Doğrudur veya yanlıştır. Ben buradan söylüyorum. AK Parti grubu olarak sayın Fidan'ın bu konuda sonuna kadar arkasındayız. Ne zaman savcılığa suç duyurusunda bulunursa yine arkasındayız. Desteğimiz bu konuda sonuna kadar sürecek.