Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BELEDİYE’YE KAÇ İŞÇİ ALINDI?

BELEDİYE’YE KAÇ İŞÇİ ALINDI?
Bolu Belediye Başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından göreve gelen Tanju Özcan, Belediye’deki işçi durumu ve borç stoğu hakkında doyurucu bilgiler alamaması üzerine verdiği talimatla, Müdürlüklerin bu bilgileri en geç 10 Nisan tarihine kadar kendisine ulaştırmasını istemişti.

Bolu Takip Gazetesinden Hakan Aydın haberine göre, Müdürlüklerden gelen verilerin ardından, Bolu Belediyesi’ne 90 gün içinde yaklaşık 119 işçi alımı yapıldığı ortaya çıktı. Günü gelmemiş borçlar nedeniyle ekonomik durum hala tespit edilmeye çalışılıyor.

31 Mart Mahalli ve Yerel seçimlerinde hiçbir işçinin işten çıkarılmayacağını, işçilere dağıttığı noter tasdikli vaatle duyuran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir haftalık çalışma sonrası Belediye bünyesinde ki işçi sayısını belirleyebildi.

Yerel seçimlerde Ak Parti, CHP’nin göreve gelir gelmez işçi çıkartacağını iddia etmiş, bunun karşılığında noter tasdikli vaadini belediye işçilerine dağıtan Tanju Özcan ise Aralık 2018 öncesi belediye de işe giren hiç kimseye dokunmayacağının sözünü vermişti.

TANJU ÖZCAN’IN SÖZÜNE NİSPET YAPARCASINA…

Ancak yapılan incelemeler sonrası Aralık 2018 tarihinden sonra yoğun bir şekilde Bolu Belediyesi’ne işçi alımı yapıldığı belirlendi. Hatta devir teslim törenin yapılacağı gün bile belediyeye işçi alındığı iddiaları kulaktan kulağa dolaşmaya devam ediyor.

Yapılan incelemeler sonrası Aralık 2018 tarihinde Bolu Belediye kadrosunda 1001 işçi bulunurken, bu rakamın şuanda 1120 civarında olduğu tespit edilmiş durumda. Bolu Belediyesi’ne ayrıca seçim döneminde İşkur üzerinden geçici çalıştırılmak üzere 250 civarında da işçi alındığı belirtildi.